UGAL

POCA: Două ghiduri pentru sprijinirea acțiunilor de conștientizare privind corupția, publicate spre consultare!
 
AM POCA a lansat ieri, 10.10.2017, spre consultare publică, în cadrul Obiectivului Specific 2.2. Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice, Ghidurile Solicitantului:
CP 7/2017 (MySMIS: POCA/228/2/2) - Sprijinirea unor măsuri de creștere a gradului de conștientizare a corupției, atât în rândul cetățenilor, cât și al personalului din administrația publică, din regiunea mai dezvoltată (Descarcă Ghidul).
CP 7/2017 (MySMIS: POCA/195 /2/2) - Sprijinirea unor măsuri de creștere a gradului de conștientizare a corupției, atât în rândul cetățenilor, cât și al personalului din administrația publică, din regiunile mai puțin dezvoltate (Descarcă Ghidul).
 
În acest context, părțile interesate sunt invitate să se implice în procesul de consultare, iar opiniile și contribuțiile la îmbunătățirea acestor documente sunt așteptate, în formatul pus la dispoziție de AM POCA, până la data de 23 octombrie 2017, ora 14.00.
 
Sursa: AM POCA
 
Selectie informatii:
 
POCA răspunde priorităţii de investiţii 11i Efectuarea de investiții în capacitatea instituțională și în eficiența administrațiilor și a serviciilor publice la nivel național, regional și local în vederea realizării de reforme, a unei mai bune legiferări și a bunei guvernanțe. 
Obiectivele specifice ale axei prioritare 2 vor sprijini susținerea unui management performant la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale, creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul autorităților și instituțiilor publice, precum și îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor furnizate de sistemul judiciar, inclusiv prin asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul acestuia.
Obiectivul Specific 2.2: Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților                                           și instituțiilor publice
 
Condiții specifice pentru cererea de proiecte:
Tip de competitie: mecanism competitiv, este cu termen limită de depunere și are o alocare financiară eligibilă de 7.000.000,00 lei, din care 1.000.000,00 lei/fiecare regiune: 
valoare minimă eligibilă aferentă unui proiect:     250.000,00 lei
valoare maximă eligibilă aferentă unui proiect:    500.000,00 lei
 
Tipuri de acţiuni orientative - capacitatea administrativă de a preveni și a reduce corupția:
efectuarea de sondaje privind percepţia publică, studii, analize și cercetări științifice privind aspecte legate de corupție;
elaborarea de ghiduri de bune practici privind combaterea corupției, prevenirea conflictelor de interese;
elaborarea și implementarea unor mecanisme independente privind monitorizarea și evaluarea implementării măsurilor anticorupție.
creşterea gradului de conştientizare publică şi campanii de educație anticorupție;
 
Durata de implementare a proiectului poate fi de până la 12 luni.
Eligibilitatea solicitanților și a partenerilor
Pot solicita finanțare în cadrul acestui apel:
ONG-urile, constituite în baza Ordonanța nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare;
Parteneri sociali (organizaţii sindicale, organizații patronale, precum și formele de asociere ale acestora cu personalitate juridică);
 
Parteneri eligibili sunt:
ONG-uri, constituite în baza Ordonanța nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, cu modificările și completările ulterioare; 
Parteneri sociali (organizaţii sindicale, organizații patronale, precum și formele de asociere ale acestora cu personalitate juridică); 
Instituții de învățământ superior acreditate.
 
Parteneriatul trebuie să conducă la rezolvarea unei probleme comune prin implementarea proiectului propus spre finanţare, sens în care partenerul/ partenerii, trebuie să deţină competențe/atribuții necesare în domeniul în care se încadrează obiectivele proiectului.
Mai multe informatii despre rezultate, indicatori, finantare, eligibilitatea Gt etc puteti afla consultand pachetul de informatii dedicat.
 
 
 
 
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email