UGAL

GHIDUL SOLICITANTULUI - CONDIȚII SPECIFICE a fost in consultare publica pana la data de 22.09.2017
 
Îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare pentru șomeri și persoane inactive
AP 3/ PI 8.i/ OS 3.1, 3.2, 3.3, 3.4, 3.5 și 3.6
 
Acest apel este de tip competitiv, cu termen limită de depunere.
 
Activitățile proiectului vor  fi implementate exclusiv într-o singura regiune eligibila. Acestea sunt:
 
1.3.1 ACTIVITATEA 1 (activitate relevantă și obligatorie): Furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, respectiv:
  • servicii de informare și consiliere profesională
  • servicii de medierea muncii
1.3.2 ACTIVITATEA 2 (activitate relevantă și obligatorie): Organizarea și derularea de programe de formare profesională a adulților (cursuri de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializare), în conformitate cu prevederile OG nr.129/2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
1.3.3 ACTIVITATEA 3 (activitate relevantă): Evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale.
1.3.4 ACTIVITATEA 4 (activitate suport): Activități de acompaniament, adresate exclusiv persoanelor cu nivelurile de ocupabilitate  C și D, respectiv ”greu ocupabil” și ”foarte greu ocupabil”, în vederea sprijinirii acestora să participe la activitatea/activitățile proiectului.
1.3.5 ACTIVITATEA 5 (activitate suport): Activități de promovare și animare adresate tuturor persoanelor din grupul țintă al proiectului, pentru ca acestea să participe la activitățile proiectului.  
 
Perioada de implementare a unui proiect depus în cadrul prezentului apel de proiecte este de maximum 24 luni. 
 
Tipuri de solicitanți eligibili - Furnizori de formare profesională – autorizați în conformitate cu prevederile OG nr.129/31.08.2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare SI ALTE ENTITATI ENUMERATE LA PAG. 12 din GSCS);
 
Grup țintă eligibil
a) șomeri și persoane inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu nivel redus de educație
b) persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau persoane inactive: persoane din mediul rural, în special persoanele din agricultura de subzistență și  semi-subzistență 
c) persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau persoane inactive: cetățeni români aparținând minorității roma;
 
Numărul minim obligatoriu al persoanelor care compun grupului țintă și care beneficiază de sprijin în cadrul proiectului este de: 500 persoane (indicatorul de realizare 4.S.8) - element de eligibilitate proiect.
 
Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 1.500.000 euro.
 
Link descarcare Ghid si alte materiale: http://www.fonduri-ue.ro/pocu-2014#implementare-program
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email