UGAL

Senatul universitar
 

HOTĂRÂREA SENATULUI UNIVERSITAR
nr. 92 din 16 februarie 2022

 

În baza:
Legii Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați;
Regulamentului de organizare și de funcționare aleSenatului UDJG;
Hotărârii Consiliului de administrație nr. 14 din 9.2.2022 înaintată Senatului, sub semnătura Rectorului universității;
Adresei nr. 4190/7.2.2022 înaintată Senatului, sub semnătura Rectorului universității,

 

În urma rezultatului votului electronic, cu termen limită 16 februarie 2022, ora 15.00, (conform ordinii de zi), la care au participat 61 dintre cei 69 de senatori, fiind întrunit astfel cvorumul și numărul de voturi necesar, Senatul universitar, cu unanimitatea voturilor,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, la solicitarea formulată de directorul Departamentului de învățământ la distanță și cu frecvență redusă,  următoarele:

  1. Începând cu data de 1 martie 2022, plata activităților didactice (PO), la ID/IFR (AT – activități de tutorat, S – seminar, L – laborator, P – proiect) se va face la tariful brut de 70 lei/oră.
  2. Toate activitățile de evaluare finală (C, V, E) și evaluare pe parcurs (TC – teme de control, ATD – activități tutoriale la distanță), precum și configurarea și administrarea datelor pe platformele de e-learning, de la ID/IFR, vor fi plătite la tariful orar menționat anterior. La activitățile de evaluare finală se va lua în calcul o normă de 3 studenți/oră.
  3. Începând cu anul universitar 2022-2023, se va plăti și activitatea de îndrumare a lucrării de licență, luând în calcul o normă de 4 ore/student. Îndrumarea lucrării de licență va fi repartizată tuturor coordonatorilor de disciplină, fără a se depăși 6 studenți/cadru didactic.
  4. Suportul de curs, realizat în tehnologie ID, va fi elaborat de către cadrele didactice titulare de disciplină, reprezentând condiție obligatorie pentru alocarea orelor la ID/IFR. Autorii cursurilor vor cesiona gratuit Universității „Dunărea de Jos” din Galați dreptul de folosință.

Art. 2. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, la solicitarea Facultății de Medicină și Farmacie, având în vedere avizul favorabil formulat de Biroul Juridic, organizarea unei sesiuni extraordinare de examene în săptămânile a 7-a și a 8-a, din semestrul al II-lea al anului universitar 2021-2022, pentru studenții care fac dovada spitalizării/carantinării/izolării la domiciliu din cauza infectării cu virusul SARS CoV-2 sau a contactului cu o persoană infectată, în perioada sesiunii de iarnă.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, la solicitarea Facultății de Medicină și Farmacie, având în vedere avizul favorabil formulat de Biroul Juridic, acordarea statutului de secție clinică pentru secția Pediatrie IV din structura Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” din Galați.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul Consiliului de administrație, la solicitarea Facultății de Medicină și Farmacie, având în vedere avizul favorabil formulat de Biroul Juridic, acordarea statutului de secție clinică pentru următoarele secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Brăila: Chirurgie generală I, Medicină internă II, Chirurgie plastică și microchirurgie reparatorie.

 

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email