UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 86 din 20 mai 2020


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare și funcționare a Senatului UDJG,
 
Senatul universitar, cu unanimitatea voturilor exprimate, în data de 20 mai 2020,


HOTĂRĂȘTE:



Art.  1. Se abrogă Art. 4 din Hotărârea Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați nr. 207 din 6 octombrie 2016.

Art. 2. Se aprobă următoarea componență a Consiliului pentru cercetare științifică al Universității „Dunărea de Jos” din Galați:
Consiliul pentru cercetare științifică al Universității „Dunărea de Jos” din Galați (CCȘ – UDJG) este format din cadre didactice titulare ale UDJG. Cadrele didactice cu funcții în cadrul structurilor de conducere ale UDJG, conform precizărilor de mai jos, dețin calitatea de membru titular de drept în CCȘ - UDJG, numai pe perioada mandatului. Componența CCȘ - UDJG este următoarea:

Colegiul operativ:
  • prorectorul responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare;
  • directorul CSUD;
  • directorul Platformei de cercetare multidisciplinară ReForm-UDJG;
  • președintele Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG.
Membri:
  • directorii școlilor doctorale;
  • doi reprezentanți ai Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG;
  • prodecanii facultăților, responsabili cu activități de cercetare, dezvoltare și inovare sau directori ai centrelor de cercetare nominalizați de către decanii facultăților (câte un reprezentant pentru fiecare facultate);
  • un reprezentant al doctoranzilor, nominalizat de CSUD pe baza performanțelor din perspectiva publicațiilor, cu mandat pe doi ani.
Secretariat:
  • salariații din cadrul Serviciului cercetare, dezvoltare și inovare.

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG, Procedura de înființare spin-off UDJG în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. (Anexa 1)

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG, Regulamentul privind colaborarea, dezvoltarea și monitorizarea de spin-off-uri în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. (Anexa 2)

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, înființarea următoarelor programe de formare continuă:
  • programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă Mentorat și coaching în învățământul universitar;
  • programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă Asistența socială a persoanelor cu cerințe educaționale speciale;
  • cursul de formare continuă Tehnici de utilizare pentru analizorul de laborator PCR;
  • cursul de formare continuă Elemente de amenajare a teritoriului în administrația publică.

Art. 6. Se aprobă, la propunerea Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, planurile de învățământ pentru programele de formare continuă mai sus-menționate.

Art. 7. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de masterat Dinamica mașinilor și echipamentelor tehnologice, domeniul de studii universitare de masterat Inginerie mecanică, învățământ cu frecvență, din cadrul Facultății de Inginerie și Agronomie din Brăila.

Art. 8. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, transmiterea documentației către Autoritatea Națională pentru Calificări, pentru validarea calificării aferente programului de studii universitare de licență Administrarea afacerilor (în limba engleză), în vederea înscrierii acestuia în Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior.

 

Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU
 

Anexa nr. 1 Procedura de înființare spin-off UDJG în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați
Anexa nr. 2 Regulamentul privind colaborarea, dezvoltarea și monitorizarea de spin-off-uri în cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email