UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 74 din 10 aprilie 2020


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare și funcționare a Senatului UDJG,
 
Senatul universitar, în data de 10 aprilie 2020,

HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, la propunerea Consiliului pentru studii universitare de doctorat al IOSUD-UDJG, Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii la ciclul III de studii universitare de doctorat în anul universitar 2020-2021 (Anexa 1).
 
Art. 2. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice si de calitate a Senatului UDJG, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității, Raportul de autoevaluare, în vederea evaluării periodice de către Agenția Română pentru Asigurarea Calității din Învățământul Superior, a programului de studii universitare de masterat Geopolitică și interferențe sociale și culturale europene, domeniul de masterat Istorie, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie.
 
Art. 3. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, acordarea burselor de merit pe semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020, conform art. 13-20 din Metodologia de acordare a burselor aprobată prin HS nr. 169 din 28.9.2017, cu respectarea art. 202, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare, potrivit căruia „toți studenţii beneficiază de egalitate de tratament din partea instituției de învăţământ superior; orice discriminare directă sau indirectă față de student este interzisă”, respectiv art. 19 al OMEN nr. 3392/2017 potrivit căruia „Nu pot constitui criterii de acordare a oricărui tip de burse provenite din fonduri de la bugetul de stat: vârsta, sexul, religia, rasa, naționalitatea, cetățenia, orientarea sexuală, apartenența politică a candidatului sau a familiei acestuia, apartenența la organizații legal constituite ori cu activitate conformă cu legislația europeană în vigoare, numărul de ani petrecuți în alte instituții de învățământ, studiile efectuate în străinătate, precum și accesul la burse din alte surse”.
Astfel, acordarea burselor pe semestrul al II-lea al anului universitar 2019-2020 de către fiecare facultate se va realiza prin încadrarea în suma totală alocată pe facultăți pentru burse de către Direcția economică. 
 
Art. 4. Având în vedere situația de urgență la nivel național privind epidemia COVID 19 și viitoarele restricții bugetare, se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG, amânarea finanțării contractelor de tip Grant intern de cercetare UDJG, beneficiari Petrea Ștefan-Mihai și Ungureanu Claudia-Veronica, până la identificarea surselor de finanțare. 

Art. 5. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al  Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului UDJG, Fișa de propunere a proiectului Crearea unui hub de inovare deschisă pentru accelerarea transformării digitale din regiunea Sud-Est, acronim OpenInnoDigiHub (Anexa 2).
 
Art. 6. Se aprobă, cu majoritatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru bază materială, buget și finanțe a Senatului UDJG, sursele de finanțare aferente plății prețului de achiziție al imobilului din Galați, strada Portului nr.23, conform indicatorilor tehnico-economici avizați prin Hotărârea Consiliului de administrație nr. 15/11.03.2020 și aprobați prin Hotărârea Senatului UDJG nr. 64 din 20 martie 2020.
Prețul de achiziție de 5.014.978,35 lei va fi achitat după cum urmează:
  • Prima tranşă, respectiv suma de 3.014.978,35 lei, va fi plătită în termen de maximum 30 (treizeci) zile calendaristice de la data semnării contractului de vânzare în formă autentică, după cum urmează: suma de 2.594.760,7 lei va fi achitată din veniturile Facultății de Medicină și Farmacie (taxe de școlarizare obținute de la studenții de la Extensiunea Enna, Italia), iar restul de 420.217,65 lei din venituri proprii universitate.
  • Cea de-a doua tranşă, respectiv suma de 2.000.000,00 lei, va fi virată până la finele anului 2020, cu excepția cazului în care rectificarea bugetară nu va permite deblocarea sumei de 2.000.000 lei (douămilioanelei), alocată pentru achiziția de imobil pentru Facultatea de Medicină și Farmacie de la bugetul de stat în anul 2019, situație în care plata va fi efectuată până la data de 31.03.2021.
 
Art. 7. Se aprobă, cu unanimitatea voturilor exprimate, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului UDJG, Raportul Comisiei de calitate a Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru anul 2019. (Anexa 3).


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Cătălin FETECĂU
 

Anexa nr. 1 Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii la ciclul III de studii universitare de doctorat în anul universitar 2020-2021
Anexa nr. 2 Fișa de propunere a proiectului Crearea unui hub de inovare deschisă pentru accelerarea transformării digitale din regiunea Sud-Est, acronim OpenInnoDigiHub
Anexa nr. 3 Raportul Comisiei de calitate a Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru anul 2019

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email