UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 61 din 15 februarie 2019


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare a Senatului UDJG,
Metodologiei proprii privind ocuparea posturilor didactice și de cercetare,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 15 februarie 2019,


HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă Regulamentul de recuperare a orelor de lucrări practice la programele de studii Medicină și Asistență medicală generală din cadrul Extensiunii Facultății de Medicină și Farmacie din Enna, Italia. (Anexa 1)

Art. 2. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, Structura anului universitar 2019-2020. (Anexa 2)

Art. 3. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, solicitarea privind transmiterea dosarului la ANC pentru validarea calificării aferente programului de studii universitare de licență Inginerie mecanică (în limba engleză) și introducerea în RNCIS a programului.

Art. 4. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, solicitarea privind transmiterea dosarelor la ANC pentru validarea calificărilor aferente programelor de studii universitare de masterat Guvernanță și cooperare transfrontalieră în administrația publică și Combaterea criminalității informatice și introducerea în RNCIS a programelor.

Art. 5. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, având în vedere și recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității, Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a programului de studii universitare de licență Ingineria sistemelor biotehnice și ecologice, domeniul Ingineria mediului, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila.

Art. 6. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, propunerile Facultății de Medicină și Farmacie privind următoarele:
  1. Criteriile şi standardele cu privire la finalizarea anului universitar curent pentru studenţii înmatriculați în anul universitar 2019-2020 la Facultatea de Medicină şi Farmacie. (Anexa 3)
  2. Criteriile specifice privind evaluarea performanțelor profesionale și examinarea studenților din Facultatea de Medicină şi Farmacie. (Anexa 4)
  3. Condițiile de admitere la studii prin concurs de evaluare a performațelor școlare și a realizărilor personale pentru cetățenii statelor membre ale UE, SEE și CE. (Anexa 5)

Art. 7. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea, în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, a programului de studii universitare de licenţă Pescuit maritim costier, domeniul Zootehnie, începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 8. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de licenţă Pescuit maritim costier, domeniul Zootehnie, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 9. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, solicitarea privind transmiterea dosarului la ANC pentru validarea calificării aferente programului de studii universitare de licență Pescuit maritim costier și introducerea în RNCIS a programului.

Art. 10. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea în cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic a următoarelor programe de formare continuă, valabile începând cu anul universitar 2018-2019:
I. Cursuri de formare continuă: Internet - comunicare și căutare de informații; E-servicii și protecţia informațiilor în medii digitale; Modelare în mecatronică.
II. Program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă: Mecatronică aplicată.

Art. 11. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planurile de învățământ aferente programelor de formare continuă sus-menționate, valabile începând cu anul universitar 2018-2019.

Art. 12. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație, înființarea, în cadrul Facultății Transfrontaliere, a programului de studii universitare de licenţă Ecologie şi protecţia mediului (la Cahul), domeniul Ştiinţa mediului, începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 13. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de licenţă Ecologie şi protecţia mediului (la Cahul), domeniul Ştiinţa mediului, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 14. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei didactice și de calitate a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de licenţă Chimie farmaceutică, domeniul Chimie, valabil începând cu anul universitar 2019-2020.

Art. 15. Se aprobă, cu avizul pozitiv al Consiliului de administrație și al Comisiei pentru cercetare științifică a Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, propunerea Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice de acordare a titlului de doctor honoris causa domnului academician Linos-Alexandre Sicilianos. Ceremonia are loc în data de 6 mai 2019.
Totodată, se aprobă componența comisiei de acordare a titlului, după cum urmează:
Președinte: 
  • Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:
  • Prof. dr. Iulia Motoc – Universitatea din București;
  • Prof. dr. Radu Carp – Universitatea din București;
  • Prof. dr. Florin Tudor – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Art. 16. Se aprobă cererea formulată de dna șef lucrări dr. ing. Nicoleta Axinti, cadru didactic titular la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, de a efectua activități didactice (îndrumare proiecte de licență), în regim de plata cu ora (total 95 de ore), la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, în semestrul al II-lea al anului universitar 2018-2019.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. dr. ing. Lucian Puiu GEORGESCU


Anexa nr. 1
Regulamentul de recuperare a orelor de lucrări practice la programele de studii Medicină și Asistență medicală generală din cadrul Extensiunii Facultății de Medicină și Farmacie din Enna, Italia
Anexa nr. 2 Structura anului universitar 2019-2020
Anexa nr. 3 Criteriile şi standardele cu privire la finalizarea anului universitar curent pentru studenţii înmatriculați în anul universitar 2019-2020 la Facultatea de Medicină şi Farmacie
Anexa nr. 4 Criteriile specifice privind evaluarea performanțelor profesionale și examinarea studenților din Facultatea de Medicină şi Farmacie
Anexa nr. 5 Condițiile de admitere la studii prin concurs de evaluare a performațelor școlare și a realizărilor personale pentru cetățenii statelor membre ale UE, SEE și CE
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email