UGAL

Senatul universitar

HOTĂRÂREA
nr. 116 din 14 aprilie 2016


Conform:
Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Regulamentului de organizare şi funcţionare al Senatului UDJG,

Senatul universitar, întrunit în ședință ordinară, în data de 14 aprilie 2016,

HOTĂRĂŞTE:



Art. 1. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, înscrierea Universității „Dunărea de Jos” din Galați în Asociația UVS România, care desfășoară activități de cercetare în cadrul grantului SEE/3462/2015, având titlul proiectului „Restaurarea complexului de ecosisteme acvatice și terestre din ostrovul Fundu Mare”.

Art. 2. Se aprobă Metodologia de organizare și funcționare a Centrului pentru consiliere și orientare în carieră al Universității „Dunărea de Jos” din Galați. (Anexa 1)

Art. 3. Se aprobă, la propunerea Consiliului pentru studii universitare de doctorat al IOSUD - UDJG, afilierea cu activitatea de conducere de doctorat la IOSUD – UDJG a următoarelor cadre didactice:
- prof. Stănciuc N. Nicoleta, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, la Școala doctorală de inginerie;
- prof. Râpeanu T. Gabriela, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, la Școala doctorală de inginerie;
- prof. Aprodu C. Iuliana, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, la Școala doctorală de inginerie;
- prof. Frumușanu H. Gabriel – Radu, de la Facultatea de Inginerie, la Școala doctorală de inginerie;
- prof. Andrei I. Carmen, de la Facultatea de Litere, la Școala doctorală de științe socio-umane.
 
Art. 4. Se amână aprobarea solicitării Facultății de Inginerie de înființare a programului de studii universitare de masterat „Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”, domeniul „Inginerie mecanică”, până la finalizarea dosarului de încadrare în domeniu, conform observațiilor formulate de către senatori.

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Consiliului de administrație, modificarea planului de învățământ pentru programul de studii universitare de licență „Medicină dentară”, domeniul „Sănătate”, învățământ cu frecvență, durata studiilor 6 ani, care rulează la Facultatea de Medicină și Farmacie.

Art. 6. Se confirmă numirea de către rector în funcția de decan interimar a următoarelor cadre didactice, astfel:
- la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, conf. dr. Lorena Dediu;
- la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, șef lucrări dr. ing. Viorel Laurențiu Cartaș.

Art. 7. Se confirmă numirea de către rector în funcția de prodecan interimar a următoarelor cadre didactice, astfel:
- la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor: prof. dr. ing. Camelia Vizireanu și conf. dr. ing. Liliana Mihalcea;
- la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila: conf. dr. ing. Petronela Nechita.

Art. 8. Se validează rezultatele alegerilor pentru completarea Consiliului facultății, după cum urmează:
- la Facultatea de Istorie, Filozofie și Teologie: prof. dr. Ivan Ivlampie;
- la Facultatea de Inginerie: prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, prof. dr. ing. Elena Scutelnicu, șef lucrări dr. ing. Carmen Rusu, șef lucrări dr. ing. Petrică Alexandru;
- la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor: prof. dr. Mihaela Neculiță, prof. dr. Alexandru Căpățînă;
- la Facultatea de Arhitectură Navală: prof. dr. ing. Leonard Domnișoru și conf. dr. ing.  Mihaela Amorăriței.

Art. 9. Se aprobă Metodologia de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat al IOSUD - Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. (Anexa 2)

Art. 10. Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a luat cunoştinţă despre Raportul de follow-up al Camerei de Conturi a Judeţului Galaţi nr. 4890/16.2.2016, precum și despre solicitarea formulată de Camera de Conturi Galați și înregistrată la Registratura UDJG sub nr. 7431/7.3.2016 și la Cancelaria Senatului sub nr. 229/8.3.2016/CS.
Senatul a analizat măsurile luate de conducerea UDJG și a fost de acord cu continuarea demersurilor derulate de Serviciul tehnic al UDJG privind aducerea la îndeplinire a celor solicitate în Raportul de follow-up nr. 4890/16.2.2016.

Art. 11. Senatul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a luat cunoştinţă despre Raportul de follow-up al Camerei de Conturi a Judeţului Galaţi nr. 4891/16.2.2016, precum și despre solicitarea formulată de Camera de Conturi Galați și înregistrată la Registratura UDJG sub nr. 743/7.3.2016 și la Cancelaria Senatului sub nr. 230/8.3.2016/CS.
Senatul a analizat măsurile luate de conducerea UDJG și a fost de acord cu continuarea demersurilor derulate de Direcția economică a UDJG privind aducerea la îndeplinire a celor solicitate în Raportul de follow-up nr. 4891/16.2.2016.

Art. 12. Se aprobă cererile de prelungire a duratei studiilor doctorale formulate de următorii studenți doctoranzi, astfel:
-    Costache V. Mihaela, anul V, domeniul Inginerie mecanică, forma de învățământ cu frecvență, forma de finanțare buget cu bursă POSDRU ExcelDOC, prelungire 5 luni, începând cu data de 1 ianuarie 2016, cu condiția returnării sumelor primite de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.
-    Petrea S. George, anul IV, domeniul Ingineria sistemelor, forma de învățământ cu frecvență, forma de finanțare cu taxă, prelungire 6 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016, conform rezoluției directorului CSUD.
-    Apostu M. Paul Mihai, anul IV, domeniul Inginerie industrială, forma de învățământ cu frecvență, forma de finanțare cu taxă, prelungire 6 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016, conform rezoluției directorului CSUD.
-    Omet M. Liliana Florentina (Ricinschi), anul IV, domeniul Filologie, forma de învățământ cu frecvență, forma de finanțare cu taxă, prelungire 6 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016, conform rezoluției directorului CSUD.
-    Dumitru C. Raluca Maria (Topala), anul IV, domeniul Filologie, forma de învățământ cu frecvență, forma de finanțare cu taxă, prelungire 6 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016, conform rezoluției directorului CSUD.

Art. 13. Se respinge ca neîntemeiată, la propunerea Comisiei juridice și de etică a Senatului, plângerea prealabilă formulată de dl conf. dr. ing. Cristian - Silviu Simionescu, înregistrată la Registratura Universității „Dunărea de Jos” din Galați sub nr. C2582/21.3.2016, împotriva Hotărârii Senatului UDJG nr. 102/15.3.2016.


Preşedintele Senatului universitar,
Prof. univ. dr. ing. Lucian P. GEORGESCU
 

Anexa nr. 1 Metodologia de organizare și funcționare a Centrului pentru consiliere și orientare în carieră
Anexa nr. 2 Metodologia de desfășurare a concursului pentru funcția de director al Consiliului pentru studii de doctorat al IOSUD

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email