UGAL


HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 23/16.5.2019


Conform:     
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie întrunit în data de 16.5.2019,



HOTĂRĂȘTE:



Art. 1.  Se aprobă Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii la ciclul III de studii universitare de doctorat în anul 2019, conform Anexei nr. 1. Metodologia se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se aprobă Metodologia internă pentru recrutarea și selecția personalului în vederea angajării în proiecte finanțate din fonduri de dezvoltare instituțională implementate în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, conform Anexei nr. 2.

Art. 3. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere, înființarea programului de studii universitare de masterat Limbi moderne în dialog intercultural (RO/RU/EN) (la Chişinău), domeniul Filologie, începând cu anul universitar 2019-2020. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se avizează, la propunerea Facultății Transfrontaliere, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de masterat Limbi moderne în dialog intercultural (RO/RU/EN) (la Chişinău), domeniul Filologie, începând cu anul universitar 2019-2020. Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se aprobă, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, înființarea cursului de formare continuă Operații și echipamente la fabricarea hârtiei și cartonului. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se avizează, la propunerea Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic, planul de învățământ aferent cursului de formare continuă Operații și echipamente la fabricarea hârtiei și cartonului. Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7.  Se avizează Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Inginerie industrială, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Inginerie, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8.  Se avizează Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Știința sportului și educației fizice, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea Transfrontalieră, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9.  Se avizează Raportul privind evaluarea unităţilor de cercetare din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,  în vederea ierarhizării (Etapa a III-a 2019), conform Anexei nr. 3. Raportul se transmite Senatului Universității spre aprobare.

Art. 10. Se avizează propunerea privind acreditarea și ierarhizarea unităților de cercetare din Universitatea „Dunărea de Jos”, după cum urmează:
I. Lista unităților de cercetare propuse pentru acreditare la nivel instituțional:

Domeniul fundamental Unitatea de cercetare
Științe Inginerești 1. Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Compozite cu Matrice Termorigide (CCDCOMT)
Ştiinţe Umaniste și Arte 2. Centrul Interdisciplinar pentru Studii Artistice (CISA)
           1. Centrul de Cercetare Teologică  Ortodoxă Interdisciplinară „Sf.Trei Ierarhi” (CCTOI)

II. Lista unităților de cercetare propuse pentru ierarhizare în categoria unități de cercetare de excelență:

Domeniul fundamental Unitatea de cercetare
Științe Inginerești 1. Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Compozite cu Matrice Termorigide (CCDCOMT)
Ştiinţe Umaniste și Arte 2. Centrul Interdisciplinar pentru Studii Artistice (CISA)

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.


RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN
 

Anexa 1. Metodologia privind organizarea și desfășurarea admiterii la ciclul III de studii universitare de doctorat în anul 2019
Anexa 2. Metodologia internă pentru recrutarea și selecția personalului în vederea angajării în proiecte finanțate din fonduri de dezvoltare instituțională implementate în Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
Anexa 3. Raportul privind evaluarea unităţilor de cercetare din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,  în vederea ierarhizării (Etapa a III-a 2019)
 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email