UGAL


HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 22/ 7.5.2019


Conform:     
Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011,
Cartei Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi,
Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice nr. 3174/18.02.2016 privind numirea Rectorului,
Consiliul de Administraţie întrunit în data de 7.5.2019,



HOTĂRĂȘTE:



Art. 1. Se avizează Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Matematică, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Științe și Mediu, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 2. Se avizează Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Drept, învățământ cu frecvență, de la Facultățile Transfrontalieră și Științe Juridice, Sociale și Politice, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 3. Se avizează Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Științe administrative, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 4. Se avizează Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Ingineria mediului, învățământ cu frecvență, de la Facultățile de Inginerie, Științe și Mediu și Inginerie și Agronomie din Brăila, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 5. Se avizează Raportul de autoevaluare în vederea evaluării periodice a domeniului de studii universitare de masterat Ingineria materialelor, învățământ cu frecvență, de la Facultățile Transfrontalieră și Inginerie, având în vedere recomandarea favorabilă a Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se aprobă, la propunerea Facultății de Medicină și Farmacie, acordarea titlului de doctor honoris causa domnului prof. dr. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, președinte al Academiei Române de Științe Medicale, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România, director al Centrului de Transplant din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
Componența comisiei de acordare a titlului este următoarea:
Președinte:
  • Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:
  • Prof. dr. Aurel Nechita – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
  • Prof. dr. Sorin Rugină – Universitatea „Ovidius” din Constanța;
  • Prof. dr. Marin Valeriu Șurlin – Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.
  • Prof. dr. Dan Sabău – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu;
  • Prof. dr. Cristian-Dumitru Lupașcu – Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” din Iași.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere, înființarea programului de studii universitare de masterat Limba română - identitate și deschidere culturală (la Chişinău), domeniul Filologie, începând cu anul universitar 2019-2020. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8. Se avizează, la propunerea Facultății Transfrontaliere, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de masterat Limba română - identitate și deschidere culturală (la Chişinău), domeniul Filologie, începând cu anul universitar 2019-2020. Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9. Se avizează colaborarea cu Universitatea „Titu Maiorescu” din București în vederea susținerii examenului de finalizare a studiilor, în sesiunea septembrie 2019, după cum urmează:

Universitatea/ Facultatea Domeniul de licență Programul de studii Număr estimativ de absolvenți Universitatea organizatoare a examenului de licență/ Facultatea
Universitatea  „Titu Maiorescu” din București/ Facultatea de Farmacie Sănătate Farmacie 43 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați/ Facultatea de Medicină și Farmacie

Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 10. Se avizează Calendarul desfășurării concursului pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din semestrul al II-lea al anului universitar 2018-2019, conform Anexei nr. 1. Calendarul se transmite Senatului universitar spre informare.

Art. 11. Se aprobă modificarea taxelor de studii pentru studenții străini în anul universitar 2019-2020, conform Anexei nr. 2. Taxele se transmit Senatului universitar spre aprobare.

Art. 12. Se aprobă, la propunerea Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor, acordarea titlului de profesor emerit domnului prof. dr. ing. Victor Cristea pentru întreaga activitate didactică și de cercetare din cadrul facultății.
Componența comisiei de acordare a titlului este următoarea:
Președinte:
  • Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;
Membri:
  • Cerc. șt. Mioara Costache – Director Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Piscicultură Nucet;
  • Dr. ing. Gheorghe Ștefan – Consilier Ministerul Mediului;
  • Prof. dr. ing. Petru Alexe – Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”;
  • Prof. dr. ing. Niculai Patrichi – Director Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură Galați;
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 13. Se aprobă depunerea a două proiecte de investiții, având în vedere Ordonanța de Urgență nr. 114 din 28 decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, cu modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, pentru:
  1. Dotarea cu echipamente și mobilier specific didactic și de laborator;
  2. Reabilitarea Stadionului Portul Roșu din Galați.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 14. Se aprobă prelungirea activității didactice în calitate de titular a domnului conf. dr. Crudu Liviu, de la Facultatea de Arhitectură Navală, până la sfârșitul anului universitar 2018-2019. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 15. Se aprobă, la propunerea Facultății Transfrontaliere, înființarea programului de studii universitare de masterat Geopolitică și interferențe social-culturale est-europene  (la Chişinău), domeniul Istorie (intedisciplinar cu domeniile: Filologie, Teologie), începând cu anul universitar 2019-2020. Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 16. Se avizează, la propunerea Facultății Transfrontaliere, planul de învățământ aferent programului de studii universitare de masterat Geopolitică și interferențe social-culturale est-europene (la Chişinău), domeniul Istorie (intedisciplinar cu domeniile: Filologie, Teologie), începând cu anul universitar 2019-2020. Planul de învățământ se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 17. Se avizează Raportul de activitate al Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic pe anul 2018, conform Anexei nr. 3. Raportul se transmite Senatului universitar spre aprobare.


RECTOR,
Prof. dr. ing. Iulian Gabriel BÎRSAN
 

Anexa 1 Calendarul desfășurării concursului pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din semestrul al II-lea al anului universitar 2018-2019
Anexa 2 Taxe de studii pentru studenții străini în anul universitar 2019-2020
Anexa 3 Raportul de activitate al Departamentului de Formare Continuă și Transfer Tehnologic pe anul 2018

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email