UGAL

 

HOTĂRÂREA CONSILIULUI DE ADMINISTRAŢIE
Nr. 8/06.02.2023

 

Conform:
Legii educației naționale nr. 1/2011,
Cartei Universității „Dunărea de Jos” din Galați,
Ordinului Ministrului Educaţiei și Cercetării nr. 3041/15.01.2020 privind numirea Rectorului, 

Consiliul de administraţie, în data de 6 februarie 2023, cu unanimitatea voturilor exprimate,

 

HOTĂRĂȘTE:

 

Art. 1. Se aprobă Procedura operațională privind fundamentarea, aprobarea și angajarea bugetului de venituri și cheltuieli. (Anexa 1)

Art. 2. Se aprobă Procedura operațională pentru acordarea sprijinului financiar suplimentar (top-up) de 250 euro/lună studenților și proaspăt absolvenților Erasmus+ going cu oportunități reduse – Ediția 2. (Anexa 2)

Art. 3. Se aprobă evaluarea comisiei privitor la angajarea domnului prof. dr. ing. Ramon Vilanova Arbos, de la Universitatea Autonomă din Barcelona, Spania, pe post de cadru didactic asociat invitat. Domnul prof. dr. ing. Ramon Vilanova Arbos va ocupa postul vacant de profesor, cercetare, poziția 6 din Statul de funcții al Departamentului de Automatică și Inginerie Electrică, în cadrul Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, pentru perioada martie-iunie 2023, cu 40 ore/lună.
Tariful orar propus de facultate este de 270 lei/oră.

Art. 4. Se aprobă, la propunerea Facultății de Științe de Mediu, tariful de 285 lei/oră (brut) pentru norma 14, profesor - post de cercetare, din Statul de funcții al Departamentului de Chimie, Fizică și Mediu din cadrul Facultății de Științe de Mediu, post ocupat de conf. univ. dr. Alin Dîrțu, de la Facultatea de Chimie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, ce desfășoară activități de cercetare și publicare de articole științifice (fracțiune de normă 1/2).

Art. 5. Se avizează înființarea programului postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă Imagistică dermatologică în cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 6. Se avizează planul de învățământ pentru programul de formare și dezvoltare profesională continuă Imagistică dermatologică din cadrul Departamentului de formare continuă și transfer tehnologic.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 7. Se avizează solicitarea Facultății Transfrontaliere privind organizarea de către Facultatea de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați a examenului de finalizare a studiilor pentru absolvenții promoției curente de la programul de studii universitare de licență Ingineria procesării materialelor (la Cahul), domeniul Ingineria materialelor, sesiunile iulie 2023, septembrie 2023 și februarie 2024.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 8. Se avizează solicitarea Facultății Transfrontaliere privind organizarea de către Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Dunărea de Jos” din Galați a examenului de finalizare a studiilor pentru absolvenții promoției curente de la programul de studii universitare de licență Afaceri internaționale, domeniul Economie și afaceri internaționale, sesiunile iulie 2023, septembrie 2023 și februarie 2024.
Propunerea se transmite Senatului universitar spre aprobare.

Art. 9. Se avizează modificarea planurilor de învățământ, conform standardelor ARACIS, pentru următoarele programe de studii universitare de licență:

  1. Ingineria și protecția mediului în industrie, domeniul de licență Ingineria mediului, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Inginerie.
  2. Educație fizică și sportivă, domeniul de licență Educație fizică și sport, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.
  3. Educație fizică și sportivă (la Buzău), domeniul de licență Educație fizică și sport, învățământ cu frecvență, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.
  4. Educație fizică și sportivă (la Chișinău), domeniul de licență Educație fizică și sport, învățământ cu frecvență, de la Facultatea Transfrontalieră.

Modificările sunt valabile începând cu anul universitar 2023-2024.
Planurile se transmit Senatului universitar spre aprobare.

 

 

RECTOR,

Prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian GEORGESCU

 

Anexa 1 Procedura operațională privind fundamentarea, aprobarea și angajarea bugetului de venituri și cheltuieli

Anexa 2 Procedura operațională pentru acordarea sprijinului financiar suplimentar (top-up) de 250 euro/lună studenților și proaspăt absolvenților Erasmus+ going cu oportunități reduse – Ediția 2

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email