UGAL

Vă e dor de orele de lucru manual din școala generală? Dacă da, sunteți așteptați la Facultatea de Arhitectură Navală pentru a participa la un concurs inedit și distractiv: Paper Boat 2022. Nu trebuie decât să construiți, exclusiv din hârtie, o ambarcațiune sau un obiect plutitor (nu mai greu de 20 de grame) și să vă înscrieți în competiția care va avea loc joi, 13 ianuarie, de la ora 14.00 în sala D01 din Campusul Științei.

Ambarcațiunile vor fi date la apă și vor fi încărcate cu diverse greutăți, pentru a se verifica flotabilitatea. Câștigă barca ce se menține pe valuri cât mai mult timp. Juriul e alcătuit din cadre didactice și studenți din anul IV ai Facultății de Arhitectură Navală.

Competiția va avea o secțiune pentru studenții navaliști din anii I-IV și o secțiune cu masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, liceeni, studenți seniori ori alte persoane dornice de distracție. “Este un concurs cu tradiție, destinat inițial studenților de anul I, pe care noi îl organizăm anual, după un model german. Pare simplu, dar să știți că necesită ceva cunoștințe tehnice! La una dintre ediții, de exemplu, un student de al nostru a obținut locul III în competiția internațională, cu o bărcuță din hârtie ce a reușit să susțină 2,7 kilograme repartizate sub formă de greutăți”, a declarat conf. univ. dr. Gabriel Popescu, decanul Facultății de Arhitectură Navală.

Vă așteptăm să admirați bărcuțele din hârtie, dar și măiestria participanților în Campusul Științei din Domnească 111.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email