UGAL

Peste 500 de invitați din țară și din străinătate sunt așteptați să participe la cea de-a XI-a ediţie a Congresului Naţional cu participare internaţională pentru Studenți, Farmaciști, Medici Rezidenți, Medici Dentiști, Asistenți Medicali Generaliști și Moașe „GALMED” 2021, ce va avea loc la Galați, în perioada 9-12 decembrie. Manifestarea, devenită deja tradiție este organizată de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG), în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi și Facultatea de Medicină şi Farmacie și se va desfășura, din cauza condițiilor pandemice, într-o formulă hibrid. 

Ca în fiecare an, în cele patru zile de congres vor fi conferinţe, prezentări și workshop-uri pe teme de interes în domeniul sănătaţii, repartizate pe patru secţiuni: Medicină Generală, Medicină Dentară și Tehnică Dentară, Farmacie, precum și Asistență Medicală Generală și Moașe.

„GALMED pune în valoare personalitățile medicinei gălățene și nu numai, este un liant între medicii de astăzi și cei de mâine, dar și un promotor al noutăților în domeniul medical și farmaceutic. Studenții, farmaciștii, medicii rezidenți, medicii dentiști, moașele și asistenții medicali au posibilitatea de a interacționa și de a se documenta timp de patru zile, prin numeroasele conferințe și workshop-uri interactive care doresc să pună în lumină problemele sănătății globale, noi tehnici de tratament, diferite manevre pe care trebuie să le cunoască orice student medicinist”, a explicat Călin Puiu, vicepreședinte SSMG.

Obiectivele manifestării sunt: implicarea studenţilor, farmaciştilor, medicilor stomatologi, medicilor rezidenţi, asistenților medicali și a moașelor în activități de cercetare; completarea pregătirii practice pe care o dobândesc studenții de-a lungul timpului; îmbunătăţirea cunoştinţelor şi tehnicilor medicale; recunoaşterea valorii ştiinţifice şi încurajarea performanței în rândul tinerilor cercetători. Cele mai bune lucrări vor fi premiate substanțial cu cărți de specialitate, materiale utile în cariera medicală și farmaceutică, precum și alte surprise. Totodată, participanții vor avea ocazia să interacționeze între ei, studenții având modele de urmat printre personalitățile prezente la manifestare.

Fiecare participant înscris și prezent la manifestările congresului va primi o diplomă, evenimentul fiind creditat cu puncte de Educație Medicală Continuă și puncte de Educație Farmaceutică Continuă. 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email