UGAL

Cartea „MICRO-& NANOBIOSISTEME COLOIDALE ALIMENTARE”, (Ed. Academica), autori conf. dr. ing. Cristian Vasile DIMA și prof. dr. chim. Ștefan DIMA, cadre didactice la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, la Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor, respectiv, Facultatea de Științe și Mediu, a primit Distincția  „Dumitru Moțoc” a Academiei de Științe Agricole și Silvice  „Gheorghe Ionescu-Sisești”.  

Premiul pentru lucrări științifice publicate în anul 2020 a fost acordat în cadrul Adunării Generale a Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești”, care a avut loc în data de 25.11.2021.

„Considerăm acest Premiu o onoare pentru mediul academic al Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Volumul înglobează noțiuni ce țin de cercetarea fundamentală și aplicată în domeniul funcționalizării alimentelor și medicamentelor”, a declarat conf. dr. ing. Cristian Vasile DIMA.

Lucrarea „MICRO-& NANOBIOSISTEME COLOIDALE ALIMENTARE” a celor doi profesori se adresează cercetătorilor și producătorilor de alimente funcționale, studenților masteranzi, doctoranzilor și postdoctoranzilor din domeniile știința și ingineria alimentelor, farmacie, cosmetică, agricultură și constitue o sursă importantă de informare pentru cei cu preocupări în domeniul micro- și nanoîncapsulării.

„Ce este un aliment, dacă nu el însuși un univers care hrănește un alt univers cu energie specifică? Ce este un aliment dacă nu o structură divină care se divide până când este aptă să devină altă structură divină în consumatorul lui? Alimentul de bază este un dar divin. Structura lui împrumută din veșnicia materială și semeția arhitecturală a eternității. Când vorbim de nanobiosisteme, vorbim de încercarea omului de a construi ceea ce se vede prin ceea ce nu se vede. Cartea se adresează studenților și specialiștilor din industria alimentară, industria chimică, medicină și farmacie”, apreciază Prof. dr. ing. Petru Alexe, Membru corespondent al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești”.

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email