UGAL

16 octombrie este Ziua Mondială a Alimentației, o zi care marchează, anul acesta, 76 de ani de la înfiinţarea Organizației pentru Alimente și Agricultură (Food and Agriculture Organization - FAO) în 1945, la Quebec, în Canada. Istoricul acestei zile importante pentru sectorul agroalimentar a început din 1980, prin decizia Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

România a adoptat ziua de 16 octombrie ca Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare, prin Legea nr. 47/2016. Astăzi, Ziua Mondială a Alimentaţiei este sărbătorită în peste 150 de ţări.

Scopul acestei aniversări este acela de a crește gradul de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei. Anul acesta, aniversarea vine într-un context excepţional, deoarece ţările din întreaga lume se confruntă cu efectele pe scară largă ale pandemiei globale COVID-19, prilej cu care trebuie luate în considerate și apreciate eforturile tuturor celor implicați în lanțul agroalimentar (producătorii de materii prime, furnizori, procesatori, distribuitori, comerciați, operatori din sectorul de alimentație publică etc.) de a asigura disponibilitatea alimentelor sigure, ca în vremuri normale.

Ziua de 16 octombrie a devenit Ziua Facultății Știința și Ingineria Alimentelor prin Hotărârea Consiliului Facultății nr. 28/01.10.2021. Prin urmare, Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își exprimă solidaritatea și angajamentul în promovarea scopului acestei zile, mai ales prin activitățile de educație și cercetare-dezvoltare-inovare ce asigură transferul de cunoaștere către mediul socio-economic.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email