UGAL

Casa de Cultură a Studenţilor Galaţi organizează, în perioada 8-10 octombrie, Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan „ActFest”, ediţia a VIII-a. Evenimentul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și se desfășoară cu ajutorul partenerilor: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Arte, Liga Studenţilor din Galaţi, UVSAR, Liga Studenţilor Danubius și a unor sponsori importanți (Vitaminix, Dionysos Cotești, Avon, Dirom V).

Festivalul Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan „ActFest” reprezintă o competiție națională la care participă trupele de teatru afiliate Caselor de Cultură Studenţeşti din tară. Concursul cuprinde două categorii: „Amatori” şi „Şcoli de teatru” la care s-au înscris trupe din următoarele centre universitare: Brasov, Bucureşti, Galaţi şi Ploieşti.

Jurizarea se face pe două secțiuni: INTERPRETARE (monolog/piesă de teatru) și CREAŢIE – conține texte scrise de studenţi (piesă de teatru, scenetă, monolog) prezentate în concurs sub formă de spectacol. Juriul Festivalului Naţional Studenţesc de Teatru Contemporan „ActFest” este alcătuit din: Victor Cilincă (scriitor, jurnalist Viața Liberă Galați), Vlad Vasiliu (actor, fost director al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi) și Angela Ribinciuc (jurnalist, scriitor, expert comunicare la Cancelaria Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați).

Se vor acorda șase premii la categoria „Amatori” (cele mai bune actriţe în rol principal și secundar, cei mai buni actori în rol principal și secundar, cel mai bun monolog și Marele Premiu al Festivalului de Teatru) și trei la categoria “Școli de teatru” (cea mai bună actriţă, cel mai bun actor, cel mai bun spectacol). În plus, vor fi premii pentru creaţie, regie, scenografie și originalitate la ambele categorii –„Amatori” şi „Şcoli de teatru”.  

Evenimentul va debuta vineri, la 16.45 şi se desfăşoară în sala de spectacole şi sala Studio a Casei de Cultură a Studenţilor Galați. Festivalul va fi deschis cu spectacolul „PASAGERII” de Sam Bobrick, în interpretarea promoției 2021 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și se va încheia cu Gala de premiere.

Intrarea este liberă! (în limita locurilor disponibile, în baza certificatului de vaccinare, test negativ - 48h sau dovada trecerii prin boală conform legii).

REZERVĂRI la telefon: 0745.137.547

 

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email