UGAL

Educația este „cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea” (Nelson Mandela), este „un vaccin contra violenței (Edward James Olmos) și „cea mai bună provizie pe care o poți face pentru bătrânețe” (Aristotel). Educația ne dă „tot ceea ce nu avem de la naștere” (Jean Jacques Rousseau) și ne pregătește „să acționăm şi să gândim independent, dar în același timp, să vedem în slujirea comunităţii realizarea supremă a vieţii noastre” (Albert Einstein).

Educația se face prin transmiterea de cunoștințe, dar mai ales prin puterea exemplului! Așa că astăzi, de Ziua Mondială a Educației, ne gândim la dascălii care luminează amfiteatre, care au schimbat destine, care au crescut generații de OAMENI.

Noi, comunitatea academică de la Dunărea de Jos, mulțumim cu recunoștință tuturor profesorilor, învățătorilor, educatorilor a căror dăruire înnobilează permanent construcția generațiilor tinere și urăm sănătate, prosperitate, împlinire profesională și personală tuturor celor pentru care educația este sau a fost un mod de viață! De asemenea, în calitate de formator al celor care astăzi modelează destine, privim cu mândrie și gratitudine către întreaga comunitate a educatorilor, urând tuturor: „Vivat, crescat, floreat!”

Începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Educației este sărbătorită în România, printr-o recomandare a UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) ce constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților cadrelor didactice la scară globală.

Conf. dr. Nicoleta Crînganu, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email