UGAL

Pentru Admiterea din toamnă, care începe la 1 septembrie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează o sesiune de înscrieri pentru locurile rămase libere din vară la programele cunoscute de licență, dar și pentru câteva specializări noi, trecute printr-un proces de acreditare și aprobate prin hotărâre de guvern. Este vorba de Medicină în limba engleză (la Facultatea de Medicină și Farmacie), Antreprenoriat pentru producția alimentară (la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor) și Rețele și software de telecomunicații (la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică).

În premieră, în această toamnă, urmând același calendar de înscriere, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va organiza Admitere și la Buzău pentru specializările Educație fizică și sportivă (50 de locuri la taxă), Drept (60 de locuri la taxă) și Agricultură (50 de locuri la taxă). Înscrierile se fac doar FAȚĂ ÎN FAȚĂ, la centrele special amenajate. Locurile au fost aprobate recent, tot prin hotărâre de guvern. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a promovat oferta educațională pentru extensiunea de la Buzău la Târgul de Oferte Educaționale dedicat Învățământului Universitar, organizat la mijlocul lunii mai de Muzeul Județean Buzău. Instituția noastră a fost reprezentată de cadrele didactice de la facultățile Știința și Ingineria Alimentelor, Inginerie și Agronomie din Brăila, Educație Fizică și Sport, Științe Juridice, Sociale și Politice, Litere, precum și de reprezentanți ai Departamentului de Comunicare, Promovare și Relații Publice.

Înscrierile se fac atât ONLINE cât și FAȚĂ ÎN FAȚĂ în centrele special amenajate. Candidații care optează să se înscrie de acasă, au la dispoziție un Ghid al admiterii, (pe pagina www.admitere.ugal.ro), ce conține, în detaliu, etapele de parcurs și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări. Există și o secțiune de Contact pe platforma de admitere, unde se găsesc numerele de telefon aferente Comisiei Centrale de Admitere dar și ale facultăților - pentru informații admitere (40) 336 130 108, (+40) 336 130 109, (+40) 336 130 104, pentru suport înscriere online (+40) 729 035 559, respectiv (+40) 731 055 711 pentru candidați români de pretutindeni, candidați cetățeni străini din statele membre UE, SEE, CE și state non-UE, sau Fax: (+40) 236 461 353.

„Stăm destul de bine, comparativ cu anul trecut, suntem pe un trend crescător, raportat la cifra natalității și la gradul de depopulare a județului și a regiunii. Platforma online a reprezentat un avantaj pentru înscrierea candidatilor, deci ne-am adaptat cu succes la situația creată de pandemie. Felicit echipa care s-a ocupat de admitere, felicit și pe cei care au ales universitatea noastră, îi așteptăm, din toamnă, echipați cu cele mai noi tehnologii de predare în domeniul IT”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Calendarul admiterii de toamnă

Admiterea din luna septembrie pentru programele de licență se desfășoară după cum urmează: în perioada 1-10 septembrie 2021 are loc înscrierea online a candidaților, urmând ca din data de 6 septembrie, înscrierile să se desfășoare și fizic, la centrele special amenajate. Pe 11 septembrie au loc probele eliminatorii la Facultățile de Arte, Educație Fizică și Sport și Istorie, Filosofie și Teologie (domeniile: Teologie, Arte vizuale). În intervalul calendaristic 14-15 septembrie 2021 se afișează rezultatele și se rezolvă contestațiile. Până pe 18 septembrie, candidații declarați ADMIȘI trebuie să depună diplomele de bacalaureat în original, confirmând, astfel, că doresc să ocupe locul obținut prin concurs și să aibă calitatea de student al universității. Rezultatele finale la licență se vor afișa pe 19 septembrie.

După modelul sesiunii din luna iulie, admiterea din septembrie pentru programele de licență se face tot pe bază de dosar, ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 și 100%, în funcție de decizia facultăților.

Pentru mai multe detalii, accesați www.admitere.ugal.ro.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email