UGAL

722 de studenti ai Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați vor avea la dispoziție tablete de ultimă generație și internet cu transfer de date nelimitat în cadrul proiectului „Creșterea accesului studenților universității la educație online – UNITEC”, accesat de instituția gălățeană.

Tutorii studenților vor primi 50 de laptopuri, iar 39 de laboratoare de predare online vor fi dotate cu table inteligente, calculatoare, videoproiectoare și alte echipamente IT destinate educației.

Proiectul, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, se derulează pe o perioadă de 12 luni și are drept scop facilitarea accesului studenților de la Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați la activități didactice desfășurate online.

 “Semnarea contractului de finanțare pe Proiectul UNITEC oferă instituției noastre accesul la cele mai moderne echipamente din domeniul tehnologiei informației destinate procesului educațional. Din această toamnă studenții universității vor beneficia de aceste dotări, inclusiv de 722 tablete cu acces nelimitat la internet“, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați.

“Mulțumesc echipei de proiect pentru implicare și domnului rector pentru sprijinul acordat în accesarea proiectului”, a menționat prof. univ. dr. Silvius Stanciu, directorul de proiect.

Valoarea totală a proiectului este de 2 093 339,26 lei, contribuția instituției gălățene fiind de 2%.

Axa Prioritara 2 - Tehnologia Informației si Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă - asigură posibilitatea finanțării pentru dotarea studenților cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email