UGAL

Serviciul de Ambulanță din România celebrează astăzi împlinirea a 115 ani de la înființare. Prima „Salvare” - o trăsură trasă de cai, condusă de un din vizitiu şi un sergent de oraş - a fost atestată în București, în anul 1906, la iniţiativa profesorului Nicolae Minovici. Societatea de Salvare din Bucureşti, aşa cum se numea la momentul înfiinţării, îşi desfăşura activitatea sub deviza ”Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor!”, având drept sediu o clădire veche situată pe cheiul Dâmboviţei.

În 1912, au fost aduse în Bucureşti, de la Paris, primele ambulanţe de tip auto. Serviciul de Salvare din Romania a fost printre primele din Europa (al treilea după Olanda și Austria), așa că există o bună tradiție, la noi în țară, în acordarea de ajutor medical de urgență în prespital.

Serviciul de Ambulanță Județean Galați este unul din serviciile fruntașe din România ce contribuie la pregătirea profesională a studenților mediciniști de la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Aici fac practică cei care studiază la Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați, atât la specializările Medicină, cât și Asistență medicală generală, Farmacie și Moașe, dar și studenții de la extensiunea Enna din Italia. Contribuția la formarea viitorilor salvatori de vieți este cu atât mai importantă cu cât dr. Mihai Polinschi, unul dintre cei mai apreciați manageri ai  Serviciul de Ambulanță Județean Galați, este și cadru didactic la Universitatea “Dunarea de Jos” din  Galați.

Ziua Națională a Ambulanței din România a fost stabilită prin legea 22 din 2015 și marchează data la care ne arătăm recunoștința pentru toți cei care lucrează în cadrul acestui serviciu startegic, de importanță națională, ce ajută la salvarea de vieți omenești.

La mulți ani, tuturor lucrătorilor de pe Ambulanță!

               

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email