UGAL

Anual, pe 7 aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii, pentru a atrage atenția asupra unui subiect de importanță majoră - sănătatea globală. În acest an, motto-ul Zilei Mondiale a Sănătății este „Să construim o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.

În condiţiile epidemiologice actuale generate de către pandemia de COVID-19, toate țările întâmpină dificultăţi în asigurarea condiţiilor normale de viaţă, impactul puternic fiind resimțit în special de către persoanele cu venituri reduse, condiții de trai și de educație slabe şi acces dificil la serviciile de sănătate. În toate momentele vieţii avem alături de noi o armată văzută sau nevăzută de medici, farmacişti, asistente medicale, moaşe, medici și tehnicieni dentari care veghează la sănătatea noastră. Unii dintre ei au plătit cu viața pentru devotamentul lor, rămânând veşnic în memoria colectivă, alții continuă lupta și cercetarea pentru ca noi să avem un trai mai bun.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați mulțumește personalului medical din Galați și din România pentru efortul și sacrificiul depus, asigurându-i pe medici și cadrele didactice din sistem de susținerea și respectul comunității academice.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email