UGAL

Pe data de 5 Aprilie este sărbătorită anual Ziua Automobilistului. În anul 1904, la Salonul de onoare al Hotelului Bulevard din București, un grup de personalități din mediul socio-economic, în frunte cu prințul George Valentin Bibescu, a semnat actul de înființare al primei asociații a automobiliștilor din România, sub denumirea Automobil Club Român (ACR). Potrivit informațiilor oficiale, imediat după înființare, clubul a fost printre primele asociații de profil organizatoare a unor concursuri de automobile, reprezentând un motor al mișcării automobilistice din România.

ACR se înscria, astfel, printre primele 10 cluburi auto înființate în Europa și printre primele 14 din lume, iar din septembrie 1904, a șasea țara europeană care organiza o cursă de automobile.

Automobil Club Român reprezintă un factor activ și determinant în creșterea siguranței rutiere, respectarea condițiilor de mediu și reducerea accidentelor rutiere, în concordanță cu cerințele dezvoltării automobilistice în țările Uniunii Europene. La ora actuală, printre obiectivele ACR se numără cultivarea interesului pentru practicarea automobilismului și a turismului automobilistic, dezvoltarea activităților sportive de automobilism și karting și dezvoltarea unor relații de colaborare cu organizații naționale și internaționale de profil.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați prin Facultatea de Inginerie, Departamentul Sisteme Termice și Autovehicule Rutiere derulează programul de studii Autovehicule Rutiere, Domeniul Ingineria Autovehiculelor. Misiunea programului de studiu este de a asigura absolvenților competențe, abilități și deprinderi specifice de proiectare, design, fabricație, modelare și simulare, cât și informații noi și actualizate privind comportarea autovehiculelor în diverse situații de exploatare, noile tipuri și construcții de autovehicule, specifice experților care activează în industrie și în servicii. Prin pregătirea lor, absolvenții programului de studii Autovehicule Rutiere contribuie la dezvoltarea activităților specifice ACR, respectiv atât a acordării asistenței tehnice de profil cât și la promovarea practicării automobilismului și a activității sportive de automobilism si de karting.

La mulți ani tuturor automobiliștilor, pasionaților de inginerie, automobile și Karting!

Sursa de documentare: www.acr.ro, www.ugal.ro

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email