UGAL

Seniorii gălățeni de la Universitatea Vârstei a 3-a, membri ai Fashion Crochet, au confecționat peste 200 de mărțișoare și le-au dăruit gălățenilor. Nu e primul an în care seniorii pasionați de croșetat fac acest lucru, ba mai mult, ei au împărțit zeci de bentițe pentru copii de la Fundația „Cuvântul Întrupat”, unde studenții înscriși la U3A mai fac si alte activități de voluntariat.

 

„E o campanie pe care noi o derulăm de câțiva ani, însă în pandemie a fost mai dificil, pentru că a trebuit să ne întâlnim în grup restrâns. Am reușit să confecționăm 230 de mărțișoare cu ajutorul croșetului: panseluțe, garoafe, trandafiri, cireșe sau fluturi, pe care le-am împărțit prietenilor, profesorilor și angajaților de la Universitate dar și doamnelor din Galați. Bucuria lor a fost bucuria noastră, am întâlnit persoane care au plâns când au primit cadoul nostru și lucrul acesta ne-a emoționat. A fost un mic efort, pentru că noi cumpărăm cele necesare, dar a meritat”, a declarat Tudosia Isofache, membră a Fashion Crochet.

 

Fashion Crochet este un grup de 30 de pasionate de arta croșetului care se întrunește în fiecare marți la sediul CAR Pensionari Galați. Acolo, pe lângă faptul că învață tipare noi, fac schimb de idei, lucrează împreună și pun la cale expoziții și parade, seniorii de la U3A socializează, cântă, sărbătoresc, pe scurt, celebrează viața. Anul acesta s-a alăturat grupului și un bărbat, Cezar Iacob, care a descoperit pasiunea pentru croșetat și care a realizat multe dintre mărțișoarele oferite de echipa de la Fashion Crochet.

 

„Totul a început ca o joacă, cu decorațiunile de brad. Apoi am făcut un fular, un brâu tricolor, mi-am croșetat un pulover și două poșete pentru fiica mea. Cu timpul a început să îmi placă. Tot ce fac, ofer cadou, nu vând, doar donez, cu cea mai mare plăcere. Iar plăcerea vine lucrând”, spune Cezar Iacob, senior U3A pasionat de matematică, dans și croșet.

Universitatea Vârstei a treia (U3A) este un proiect inițiat în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, care aşează în centrul acţiunilor sale seniorii. Construit după un model de origine franceză, proiectul a fost derulat pentru prima dată în România la Galați, fiind adaptat spaţiului cultural şi academic național.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email