UGAL

Visul iubitorilor de ciocolată a devenit realitate! Consumatorii au acum la dispoziție un produs fără zahăr, bogat în proteine, ce are în compoziție o serie de ingrediente speciale. Și asta datorită muncii de mai bine de un an a unei echipe de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, care a creat o rețetă de ciocolată proteică. Produsul nu are zahăr, nici conservanți, ba mai mult, conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali.

Green Velvet – ciocolată proteică cu lapte - se numește așa pentru că zahărul e înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de  frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol. Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei.

Ciocolata proteică a fost concepută de o echipă de cadre didactice de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați formată din: șef lucrări dr. ing. Livia Patrașcu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu și șef lucrări dr. ing. Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare). Green Velvet este primul dintr-o serie de șase produse proteice optimizate din punct de vedere nutrițional, realizate în cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul și la solicitarea agentului economic SC LABORATOARELE REMEDIA SRL, interesat să ofere consumatorilor produse sănătoase, bogate în proteine, cu destinație nutrițională particulară.

Ciocolata proteică e disponibilă prin comandă online.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email