UGAL

Datele personale sunt procesate în fiecare secundă la nivel mondial - la serviciu, în cadrul relaţiei cu autorităţile publice, în domeniul sănătăţii, în momentul tranzacţionării de bunuri sau servicii, în timpul efectuării călătoriilor în afara teritoriului naţional sau când posesorii datelor navighează pe internet. Anual, la data de 28 ianuarie este marcată Ziua protecţiei datelor cu caracter personal.

La 26 aprilie 2006, Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a hotărât aniversarea la 28 ianuarie a Zilei protecţiei datelor cu caracter personal, pentru a marca astfel data la care Convenţia de protejare a datelor cu caracter personal a fost deschisă pentru a fi semnată, respectiv la 28 ianuarie 1981, potrivit www.coe.int.

Documentul este cunoscut drept „Convenţia 108” şi este singurul tratat internaţional în domeniu, fiind actualizat permanent pentru a se asigura că principiile în materie sunt în conformitate cu necesităţile curente.

La nivel internaţional, ziua este, de asemenea, cunoscută drept Ziua confidenţialităţii. La nivelul Uniunii Europene, protecţia datelor cu caracter personal reprezintă un drept fundamental, face parte din reglementările comunitare cu caracter obligatoriu.

Anul 2016 a fost unul istoric la nivel comunitar. Uniunea Europeană a ajuns la un acord asupra necesităţii unei reforme a protecţiei datelor cu caracter personal pentru a ajuta la stimularea unei pieţe digitale unice în Uniunea Europeană, prin creşterea încrederii consumatorului în serviciile online şi prin furnizarea siguranţei juridice pentru afaceri pe baza unor reglementări uniforme şi clare, conform http://ec.europa.eu.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi în calitatea sa de instituție de învățământ superior de stat aflată în coordonarea Ministerului Educației, asigură protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal.

Scopul major pentru care UDJG colectează date cu caracter personal ține de prelucrări ale informațiilor pe baza cărora să se poată lua decizii coerente și corecte în managementul sistemului educațional (de exemplu: cele privind relaţia cu angajaţii, cele privind înscrierea în învăţământ sau cele privind evidenţa rezultatelor şcolare sau a actelor de studii).

Universitatea își ia un angajament ferm de a respecta întru-totul dispozițiile Regulamentului (UE) 2016/679 și de a  prelucra în siguranță deplină toate datele cu caracter personal specifice cu care ajunge să interacționeze în cadrul activității sale didactice și de cercetare.

Sursa foto: www.amtrustfinancial.com

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email