UGAL

Prof. dr. George Enache de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a fost premiat de Patriarhia Română pentru contribuția pe care a avut-o în realizarea unui film documentar despre acțiunile filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române. Diploma și medalia au fost înmânate la Galați, de către IPS Casian, Arhiepiscopul „Dunării de Jos”, după oficierea Sfintei Liturghii la Catedrala Arhiepiscopală.

„Am fost onorat să primesc o astfel de distincție. Este al treilea documentar la care colaborez cu TRINITAS TV și al optulea din portofoliul meu, celelalte fiind realizate în colaborare cu TVR și Antena 3, două inspirate chiar de studiile mele. În ceea ce privește documentarul Binefăcătorii, finalizat anul acesta, eu am ajutat la reconstituirea activității filantropice a BOR în sec. XIX-XX”, a precizat profesorul George Enache.

Documentarul Binefăcătorii, realizat de TRINITAS TV, are o durată de 67 de minute și aduce în prim-plan mari personalități care s-au remarcat de-a lungul istoriei prin acțiuni filantropice derulate cu ajutorul Bisericii Ortodoxe Române. Pelicula prezintă și momente din perioada celor două războaie mondiale, în care soldații români aflați pe câmpurile de luptă au primit sprijin moral și îmbărbătare de la preoții militari, fiind evidențiat ajutorul mănăstirilor oferit răniților de război.

Profesorul George Enache din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a mai fost premiat de Patriarhia Română în 2005, pentru volumul “Ortodoxie și putere politică în România contemporană” și în 2017 pentru contribuția importantă la cunoașterea vieții și activității Patriarhului Justinian Marina.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email