UGAL

O echipă de patru studenți de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a obținut un binemeritat loc 6 la un concurs național de cybersecurity, organizat de Universitatea din Suceava. Obiectivul principal al Concursului Naţional de Securitate Informatică, ce a avut loc anul acesta online, pe 27 noiembrie și a adunat la start 29 de echipe, a fost de a încuraja studenții de la universităţi din România şi Republica Moldova să se antreneze și să-și dezvolte abilităţile intelectuale și practice în domeniul securității informațiilor (cybersecurity).

Competiția,  de tip CTF - „Capture The Flag”, a urmărit totodată să mobilizeze energiile, cunoștințele și abilitățile participanților privind detectarea, într-un context stimulativ şi motivant, a vulnerabilităţilor din securitătea sistemelor și aplicațiilor informatice. Manifestarea s-a desfășurat pe durata a opt ore, într-un mediu controlat, și a constat în identificarea unor vulnerabilități în cadrul unui sistem informatic, prin intermediul cărora era posibilă obținerea „steagurilor” unor țări (steagurile erau reprezentate în format intern criptat). Este demn de menționat că orice utilizare a mecanismelor de atac de tip „brute force” asupra sistemelor și aplicațiilor informatice a fost prohibită,  folosirea acestor mecanisme fiind drastic penalizată în timpul concursului.

Echipa de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost compusă din trei studenți: liderul echipei, Adrian Flutur, George Alexandru Postolache şi Claudiu Eugen Angheluță de la specializarea Calculatoare precum și George Albu, de la specializarea Automatică şi Informatică Aplicată a aceleiaşi facultăţi. În urma evaluării de către un juriu format din specialişti, echipa Facultății de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică a ocupat locul 6 în clasamentul general. Având în vedere că la acest concurs au participat universităţi importante din România și din Republica Moldova, unele dintre acestea fiind reprezentate prin intermediul mai multor echipe, rezultatul obţinut de studenţii gălăţeni este important şi meritoriu.

Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email