UGAL

În Ediția 2020 a Clasamentului International Webometrics Ranking Web of Universities, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a ocupat poziția 1960 la nivel global. Conform raportului menționat, se poate constata o evoluție importantă la nivelul ierarhiei mondiale, cu un salt de 252 locuri față de anul anterior. În anul 2019 instituția gălățeană a ocupat poziția 2.212 în acest prestigios top internațional al instituțiilor de învățământ superior.
 

Webometrics este un clasament internațional realizat începând cu anul 2004 de Ministerul Educației din Spania, prin Cybermetrics Lab, aparținând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cea mai importantă instituție publică de cercetare spaniolă. Ierarhizarea CSIC, realizată pe baza datelor publice disponibile pe internet, cuprinde peste 30.000 de universități din 200 de țări din întreaga lume.

„Este o creștere care ne bucură, ne onorează și ne obligă în egală măsură. Astfel, demonstrăm că suntem cea mai importantă instituție de învățământ superior din Sud-Estul României și că avem o creștere constantă la toate capitolele vieții academice”, a declarat prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email