UGAL

Sunteți studenți la specializarea Jurnalism sau la Facultatea de Arte? Sunteți pasionați de film sau arte vizuale? Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Asociația Pro Democrația și cu sprijinul financiar al Fundației Hanns Seidel România derulează Proiectul#Integritate 2020, ce are ca obiectiv implicarea cetățenilor în lupta anticorupție.  

 

O parte a proiectului constă în organizarea unui concurs de filme educative de scurt metraj (3-5 minute), cu tematica România fără corupție, la care sunt invitați să participe cetățeni români care au împlinit 16 ani, în special elevi din clasele a XI-a, a XII-a de la liceele cu profil de artă, studenți din cadrul facultăților de jurnalism, teatru/film, membri ai cluburilor cu specific de arte vizuale. Concursul are două secțiuni: amatori și profesioniști iar președintele juriului este binecunoscutul critic de film Irina Margareta Nistor.

Filmele trebuie să aibă ca subiect corupția și/sau efectele acesteia sau să promoveze modele de integritate. Cei interesați se pot înregistra pe site-ul https://rofaracoruptie.ro/ până la data de 20 noiembrie, ora 23:59. Participați la concurs, câștigați și riscați să fiți “amendați”cu premii în valoare de 500 de euro. În plus, primiți și o medalie de guest la TIFF 2021, ce vă va permite să vizionați filme pe săturate difuzate în cadrul Festivalului transilvănean.

Conform organizatorilor, Proiectul #integritate2020 ar contribui la o mai bună înţelegere a fenomenului şi consecinţelor faptelor de corupţie prin informarea, educarea şi conştientizarea cetăţenilor şi a funcţionarilor publici. 

 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email