UGAL

Începând cu data de 14.07.2020 Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova îndeplinesc toate condițiile pentru derularea Proiectului „PROACTIVE HEALTH WITHOUT BORDERS - 2SOFT/4.1/104”, finanțat în cadrul Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020 prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).

Acest lucru a devenit posibil prin primirea primei tranșe de prefinanțare a proiectului, ceea ce va face posibilă demararea procedurilor de achiziții a 80 de aparate de tip defibrilator, din care 65 vor fi amplasate la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și 15 la Universitatea de Stat din Cahul. Grupul țină al proiectului îl reprezintă studenții, cadrele didactice și personalul nedidactic din cele două universități.

Valoarea totală a proiectului este de 219.981,30 de euro, din care 197.131,30 de euro reprezintă Grantul din fonduri europene, iar 22.850,00 de euro cofinanțare din partea celor două universități.

Acest proiect este unic în România și scoate în evidență responsabilitatea celor două universități pentru membrii comunităților academice, pentru angajați și pentru studenți.

Coordonarea activităților proiectului este realizată de Director de proiect, Prof. univ. dr. ec. dr. ing. habil. Silvius STANCIU, Prorector Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, respectiv de Responsabil instituțional Partener, Prof. dr. ec. habil. Andrei POPA, Rector Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email