UGAL

Departamentul de Teologie al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Arhiepiscopia Dunării de Jos organizează, în perioada 28-29 mai 2019, Simpozionul internațional Anul 2019 – Anul omagial al Satului românesc.

Participă: prof. Vasile Timiș, de la Inspectoratul General Religie al Ministerului Educației Naționale, academician Sabina Ispas, de la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” din București, dr. Remus Brihac, de la Biblioteca Academiei Române, dr. Ivo Gheorghev, din partea Uniunii Etnicilor Români din Bulgaria, lector dr. Ion Banari, de la Universitatea de Stat din Chișinău, Republica Moldova, prof. dr. Marian Cojoc, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, lector dr. Daniel Enea, de la Universitatea de Vest din Timișoara, CSI dr. Emil Țircomnicu și CSI dr. Constantin Secară, de la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” din București ș. a.

Evenimentul a debutat cu Te Deum în Catedrala Arhiepiscopală. Deschiderea festivă a avut loc în Sala A 011, Corp M, Campusul Științei, adresând cuvânt de bun venit: Înaltpreasfințitul Părinte prof. dr. Casian Crăciun, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, directorul Departamentului Istorie, Filosofie și Sociologie, prof. dr. Arthur Tuluș.

Lucrări înscrise: Identitatea spirituală între tradiție și provocările modernității la început de secol XXI, Repere ale religiozității populare românești, Naționalismul ca reacție a spațiului ortodox la modernitate, Trecutul și prezentul satului basarabean. Contribuții culturale ale unor personalități de seamă, Repere definitorii în evoluția satului dobrogean (1945-1965), Direcții teologico-patristice în opera Mitropolitului Nicolae Corneanu, Importanța țăranului român pentru România și pentru Europa etc.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email