UGAL

Sâmbătă, 18 mai 2019, începând cu ora 18.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galaţi va avea loc Recitalul vocal-instrumental „ADIEMUS”, în interpretarea Ansamblului PSALTERION.

Vor urca pe scenă: actorul Vasile Dănilă, soprana Adelina Diaconu, soliștii instrumentiști Ilona Văduva (vioară), Anișoara Negură (oboi), Cristian Dumea (orgă), Gabriel Bulancea (chitară), alături de studentele Elena Chirvase și Andreea Marin, de la Facultatea de Arte a UDJG.

„Tema recitalului este omul surprins în nesfârşitele sale ipostaze: tinereţea cu zbaterile sale, festivismul, starea de adorație, trăirea sacrului, dragostea umană și maternitatea, starea de criză și depășirea acesteia, alegerile vieții mature și la final  regăsirea purității orginare. Recitalul iniţiază un periplu al redescoperirii de sine prilejuit de sărbătoarea de pascală, cu descinderi într-un timp al sacralităţii în care învierea lui Cristos poate însemna și reînnoirea noastră”, după cum declară  prof. dr. Gabriel Bulancea, prodecanul Facultății de Arte, coordonatorul muzical și realizatorul evenimentului.

În program regăsim prelucrări și aranjamente din creația compozitorilor Karl Jenkins, Maria Zucchari, Francis Poulenc, Astor Piazzolla, Manuel de Falla, Camille Saint-Saens, dar și texte din Francisc de Assisi, Augustin de Hipona, Nichita Stănescu, Tenesse Williams.

Regia artistică este semnată de Adrian Mărgean, iar videoproiecțiile sunt asigurate de Victor Mihăilescu.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email