UGAL

A III-a ediție a Conferinței Europene de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2019” are loc între 8 și 12 mai. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și de Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în parteneriat cu Academia Română.   Ca și la edițiile precedente, la acest important eveniment medical participă medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, filosofi, sociologi, asistenți medicali, dar și specialiști din alte domenii de activitate.

Și la ediția din acest an, interdisciplinaritatea în psihiatrie este principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu.

Față de anii trecuți, au fost introduse noi secțiuni: Psihiatrie medico-legală, Psihiatria în medicina de familie, Interferențele între inteligența artificială și tulburările psihiatrice moderne, Sindroame psihiatrice în oncologie, Psihiatrie și Filozofie, precum și o secțiune „In memoriam Prof. Univ. Dr. Marin Burlea” - Psihiatrie, epigenetică și perioada perinatală.
 
Premiul „Prof. Univ. Dr. Marin Burlea” va fi acordat celor mai bune lucrări prezentate de studenți și medici rezidenți. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email