UGAL

Domnul prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a participat la conferința: „Clean Sky - parteneriat public privat pentru cercetarea aeonautică”, ocazie cu care a prezentat poziția României pentru încadrarea programului Clean Sky 3 în programul Horizon Europe.

În cadrul discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, ai Parlamentului European, precum și cu reprezentanți ai mediului economico-social și ai unităților de cercetare din UE, s-au analizat rezultatele prezente și perspectivele pentru următorii 10 ani.

Dl prof. Georgescu a avut mai multe intervenții și schimburi de opinii privind participarea instituțiilor din România în acest program.

O direcție importantă a fost modalitatea prin care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați poate extinde parteneriatele cercetării în domeniul spațial și aeronautic pe baza experienței câștigate în proiectele Aromat Iși Aromat II finanțate de Agenția Spațială Europeană și pe baza rezultatelor obținute în aceste proiecte în ultimii 6 ani.

Perspectivele inteligente ale participării românești și ale implicării active a Universității „Dunărea de Jos” din Galați sunt legate de mecanismele de utilizare a fondurilor cu diferite surse destinate cercetării: programul Horizon Europe, Programele operaționale destinate cercetării și Planul național de Cercetare Dezvoltare Inovare pentru perioada următorilor 5-10 ani.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email