UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați primește, în perioda 8 - 12 aprilie 2019, vizita unor delegații de la Universitatea Moulay Ismail din Meknes (Maroc), Universitatea Autonomă din Honduras și Universitatea Politehnică din Palestina.
Mobilitățile de predare ale Prof. Driss Benlarbi, sociolog (Maroc) și Prof. Angelo Moreno, filosof (Honduras) vizează activități didactice la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, prelegerile dedicate studenților fiind organizate după următorul program:
Miercuri 10.04.2019, ora 10,00(sala AS 004)
Prof. Driss Benlarbi - "Printemps arabe et l'exception marocaine: réalité ou illusion".
Miercuri, 10.04.2019, ora 12,00 (sala AS 004)
Prof. Angelo Moreno - "La valeur de la philosophie. À quoi sert la philosophie?".
În aceeași perioadă, mobilitatea de formare a prof. Marcia Torres va fi găzduită de Departamentul de Engleză de la Facultatea de Litere.
Prof. Ghandi Manasra şi Ing. Alaa Jalaltamimi, de la Universitatea Politehnică din Palestina, efectuează mobilităţi de predare şi, respectiv, de formare, în cadrul Departamentului de Automatică şi Inginerie Electrică din Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.
Colaborarea dintre universitățile partenere și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul Programului Erasmus+ al universităţii noastre, are ca scop transferul de bune practici și cunoștințe, promovarea de programe de studiu comune și formarea de colective mixte de cercetare științifică care să permită o mai bună pregătire a studenților.
Un alt aspect vizat este acela al schimburilor culturale, al lărgirii orizontului de cunoaștere și promovare a valorilor comune, dar și a specificului celor trei continente.
Coordonatorii mobilităților Erasmus+ KA 107 în cadrul Universității „Dunărea de Jos” sunt Prof. dr. ing. Dan Scarpete (Facultatea de Inginerie) și Lect. dr. Luminița Iosif (Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie).
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email