UGAL

Domnul prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, președintele Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, a fost implicat activ în pregătirea rolului României pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene.

În discuțiile purtate cu comisarul pentru cercetare, știință și inovare, domnul Carlos Moedas, au fost abordate subiectele participării României în programele cadru ale Uniunii Europene, atât la nivelul celui activ până în 2020 (Horizon 2020), cât și al celui ce urmează să fie inițiat începând din 2021 (Horizon Europe).

Dl prof. Georgescu a insistat asupra proiectelor legate de Dunăre și asupra abordării multidisciplinare din această arie. Dl comisar Moedas (în imagine, stânga) a fost informat asupra realizărilor deosebite ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați în multiple planuri științifice și educaționale și asupra perspectivelor excelente de dezvoltare.

Dl prof. Georgescu a avut discuții și cu dl Heinz Fassmann, ministrul Educației din Austria, care a asigurat președinția Consiliului Uniunii Europene înaintea României.

Discuțiile s-au axat pe posibilitatea participării comune în proiecte educaționale și de cercetare și asupra realizării unor parteneriate cu universitatea dunăreană.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email