UGAL

Excelența Sa, Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a fost astăzi oaspetele Universității „Dunărea de Jos” din Galați. În prima parte a vizitei, Excelența Sa a avut o întâlnire cu conducerea instituției academice gălățene, prilej cu care a aflat mai multe informații despre oferta și rezultatele Universității în planul educației și al cercetării științifice. Totodată, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării unor viitoare colaborări cu universități din Statele Unite ale Americii, în domeniile ingineriei, protecției mediului, construcțiilor navale, cybersecurity. 

În partea a doua a vizitei, Excelența Sa a susținut, în cadrul proiectului „Global Leadership and Diplomacy”, o conferință în Sala Senatului, în fața studenților și a profesorilor de la Universitatea Danubius și de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pe tema Fake news, subiect de actualitate.

Apoi, ambasadorul SUA a răspuns întrebărilor studenților și profesorilor gălățeni, pe teme diverse: cum să recunoaștem și să ne protejăm de Fake news, democrație, NATO, parteneriatul strategic dintre SUA și România, strategiile Rusiei - teme de actualitate și până la posibilitatea realizării unor mobilități studențești și de cercetare, burse Fulbright, valori comune, dezvoltarea economică a Galațiului în contextul poziției strategice geopolitice a României.
 
„Mă uit la voi și văd viitoarea generație de lideri – profesori, analiști, jurnaliști, viitorii lideri ai României”, le-a spus, din start, Excelența Sa celor prezenți, încurajându-i pe studenți la dialog.

În cadrul proiectului „Global Leadership and Diplomacy” au mai vizitat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ambasadorii Africii de Sud, Marii Britanii, Germaniei și Coreei de Sud.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email