UGAL

Excursii tematice cu studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, un premiu în bani la Sesiunea Ştiinţifică Studenţească şi nu în ultimul rând, oportunităţi de angajare pentru tinerii absolvenţi, încă din acest an. Sunt numai câteva dintre beneficiile unui acord de parteneriat semnat recent între Centrul Integrat de Cercetare, Expertiza și Transfer Tehnologic în Industria Alimentară (BioAliment-TehnIA), din cadrul Platformei de Cercetare Multidisciplinară ReForm-UDJG şi Fabrica de Pâine Şerban, membră a unui grup important de morărit şi panificaţie din judeţul Bacău, Grop Șerban Holding.

„Colaborarea este mai veche: absolvenții noștri își desfășoară activitatea în această companie de ani buni şi vizează două componente, respectiv activități de cercetare şi de educaţie. Remarcăm disponibilitatea agentului economic de a se implica în serviciul educațional, ca formă finală de recunoaştere a prestigiului, tradiţiei şi performanţei facultăţii noastre. Pe 16 aprilie, va avea loc la Galaţi o prezentare a companiei, ocazie cu care vom iniția și o acțiune din ciclul "Povești de succes", vizând studenţii din anii terminali. Tot atunci cei de la Fabrica de Pâine Şerban vor vorbi despre  primele oportunităţi de angajare", a declarat prof. dr. habil. Nicoleta Stănciuc, responsabil BioAliment-TehnIA.

„Susţinem performanţa şi etica în afaceri, educaţia şi tinerii care doresc să se perfecţioneze în domeniu. La Galaţi vrem să punem bazele unui parteneriat pe termen lung, promovăm proiectele şi oferta de muncă în rândul studenţilor, pentru a selecţiona specialişti bine pregătiţi de la Dunărea de Jos, având în vedere tradiţia SIA", a explicat Lucian Secară, managerul de HR al Grupului Șerban.

În plus, grupul va promova oferta educaţională a Facultăţii la toate punctele de lucru ale sale: Bacău, Vaslui, Iaşi cu perspective în Braşov şi Vrancea. Fabrica de Pâine mai are astfel de parteneriate semnate cu Universitatea Agricolă din Iaşi şi intenţionează să stabilească legături de colaborare şi cu centrele universitare din Cluj şi Bucureşti. 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email