UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a conferit Excelenței Sale Paul Brummell, fost ambasador al Marii Britanii la București Diploma de Onoare în semn de respect pentru activitățile diplomatice și culturale derulate în timpul mandatului său din România, dar și pentru colaborarea strânsă cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Diploma a fost înmânată de domnul conf. dr. ing. Ștefan Baltă, prorector al Universității și de domnul Dinu Gîndu, consilier pentru afaceri externe. 

„Domnul Paul Brummell a fost un ambasador foarte bun al Marii Britanii în România și ne dorim ca de acum să fie și un ambasador onorific al României și în special al Universității „Dunărea de Jos” din Galați în lume” - a declarat Ștefan Baltă, prorector al instituției academice gălățene. 

Excelența Sa a primit și o scrisoare de apreciere din partea domnului Rector, prof. dr. ing. Iulian-Gabriel Bîrsan - „În anul Centenarului, în memoria Reginei Maria a României și în semn de respect pentru activitatea dumneavoastră diplomatică și culturală din timpul mandatului de Ambasador în România, precum și în semn de mulțumire pentru colaborarea cu Universitatea noastră, vă rog domnule Ambasador să primiți această diplomă ca semn al prețuirii de către Comunitatea Academică din Galați. Vă asigur că oricând veți mai vizita regiunea noastră, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, veți fi primit ca acasă”. Scrisoarea a fost citită și înmânată de domnul Dinu Gîndu. 
Ambasadorul a felicitat Universitatea pentru realizările de până acum și a punctat rolul strategic pe care îl are Universitatea în regiune.

Din delegația gălățeană a făcut parte și domnul Victor Cilincă, scriitor și publicist care a prezentat Excelenței Sale o carte dedicată Reginei Maria, volum ce urmează a fi lansată în perioada următoare. 

Evenimentul a fost dedicat Reginei Maria și organizat în contextul Centenarului Marii Uniri. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email