UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) este partener al Institutului de Zoologie, Chișinău, Republica Moldova în proiectul HydroEcoNex cu titlul „Crearea unui sistem de monitorizare transfrontalieră inovatoare a transformărilor ecosistemelor râurilor din bazinul Mării Negre sub impactul dezvoltării hidroenergetice și al schimbărilor climatice” (cod eMS BSB165), lansat ieri, 12 noiembrie, la Chișinău.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, în cadrul Programului Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre 2014-2020” și va fi implementat de cele două instituții în parteneriat cu Asociația Internațională a Păstrătorilor Râului „Eco-Tiras”, Moldova, Centrul Ştiinţific Ucrainean pentru Ecologia Mării și Centrul Hidrometeorologic al Mării Negre şi Azov Odesa, Ucraina.

Din partea Universiății „Dunărea de Jos” din Galați, coordonatorul de proiect  - Prof. dr. habil. Antoaneta Ene - a prezentat tema „Importanța colaborării internaționale în diminuarea riscurilor climatice și a impactului activității umane asupra ecosistemelor acvatice transfrontaliere, potențialul universitar în realizarea proiectului“.

Obiectivul general al proiectului este elaborarea unui sistem unificat inovativ de monitorizare a mediului în scopul aprovizionării cu date și informații esențiale privind impactul schimbărilor transfrontaliere asupra ecosistemelor bazinelor râurilor Nistru și Prut, cauzate de construcțiile hidrotehnice și impactul schimbărilor climatice.

Valoarea totală a proiectului este de 896.865,00 Euro, dintre care 825.115,80 Euro sunt finanțate de Uniunea Europeană.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email