UGAL

Studenții din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați au ocazia sa participe la un proiect educaţional organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) şi Casa de Cultură a Studenţilor, în colaborare cu Direcţia Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 30 și 31 octombrie.

„Preţuieşte viaţa” are drept scop familiarizarea studenţilor din universitate cu principalele norme de prim ajutor, tehnici corecte de bandajare şi folosirea trusei de prim ajutor medical, indispensabilă oricărei instituţii şi propriei locuinţe.

Acţiunea se desfăşoară sub forma a două ateliere: Atelierul I - „Atelier de prim ajutor” - unde cursanţii pot deprinde cum să acorde primul ajutor în caz de stop cardio-respirator (compresiuni toracice, respiraţie artificială) sau în caz de obstrucţie a căilor aeriene superioare şi Atelierul II - „Bandaje şi pansamente. Măsurarea tensiunii arteriale" - unde tinerii au ocazia să învăţe tehnici de bandajare şi tipurile de bandaje, precum și măsurarea tensiunii arteriale.

Cursurile vor fi  susţinute de echipe de voluntari ai SSMG, studenţi la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galați, care au cunoştinţe în domeniu, dobândite atât în facultate, cât şi în urma unor cursuri de pregătire şi stagii de voluntariat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. La final, toţi cursanţii vor primi diplome de participare.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email