UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi ȋn calitate de Lider, ȋmpreună cu partenerul Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galați anunță lansarea proiectului „Program eficient de pregătire practică a studenților în domeniul protecției și monitorizării mediului – ProMediu”, cod proiect POCU//90/6.13/6.14/107814.

Valoarea totală a proiectului este de 2.226.112,45 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 24 luni, în perioada 3.07.2018-2.07.2020. Obiectivul general al proiectului PROMEDIU provine direct din obiectivul major al POCU și se referă la formarea profesională de calitate a studenților din filiera mediu (și direcții subsecvente), nivel licență și master, din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați prin structurarea stagiilor de practică și anticiparea competențelor în conformitate cu cerințele colaboratorilor și potențialilor angajatori din mediul economico-social în vederea stimulării ocupării și adaptării profesionale în perioade cât mai reduse. Obiectivul general include adaptarea sistemului de învățământ superior pe filiera mediu la exigențele moderne ale pieței muncii cu o atenție deosebită acordată unor categorii prioritare pentru proiect și anume studenții din rândul minorității roma, studenții din mediul rural, studenții netradiționali precum și studenții cu cerințe educaționale speciale.

Proiectul are în vedere asigurarea cadrului specific pentru 250 de studenți ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați ai programelor de studii de licență și master din filiera Mediu și domenii conexe, de a-și îmbunătăți competențele prin efectuarea de stagii de practică, prin activități de învățare la un potențial loc de muncă/cercetare/inovare și prin programe de consiliere și orientare în carieră.

Conferinţa de lansare a proiectului va avea loc joi, 25 octombrie 2018, la ora 14.00, în Galați, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 59-61, Aula Virgil Madgearu a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Informații suplimentare se pot obține de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Persoana de contact: Furdui Bianca, Manager de proiect, tel. 0336112257, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email