UGAL

În zilele de 19-20 octombrie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Serviciul de Relații Internaționale și Interinstituționale și Biroul Erasmus+, a organizat o excursie la Brașov pentru studenții internaționali. Au participat la aceasta vizită peste 30 de studenți străini.

Organizatorii au vrut ca studenții să cunoască o mică parte din frumusețile țării în care își vor petrece următoarele luni de studenție. Au vizitat mai întâi Castelul Bran. Și-au făcut sute de poze în timp ce ascultau faimoasa poveste a Contelui Dracula.

Apoi au mers la Brașov, unde au vizitat centrul vechi al orașului, inclusiv Biserica Neagră, au degustat meniuri tradiționale românești, din care nu au lipsit sarmalele cu mămăligă, dar și delicioasa tochitură țărănească. La final s-au delectat cu priveliștea deosebită a orașului, văzută de pe drumul care duce spre Poiana Brașov și și-au ridicat nivelul adrenalinei la un parc de aventură din oraș.

Organizarea activităților pentru studenții internaționali și naționali - „Discover Romania”, „Orientation days” - este oportună pentru crearea legăturilor de valoare cu toți absolvenții, cu cadrele universitare, parteneri de afaceri din întreaga comunitate culturală și economică. Prin aceste activități li se oferă studenților o înțelegere aprofundată a culturii românești, a obiectivelor relevante de vizitat în România, precum și a celor mai recente idei și evoluții în societatea românească. În plus, studenții pot face schimb de idei și pot profita din plin de resursele disponibile.

Aceste activități sunt finanțate din Fondul pentru Finanțarea Situațiilor Speciale, conform prevederilor OMEN nr. 3630/2017.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email