UGAL

În perioada 26-27 octombrie 2018, Centrul Interdisciplinar de Studii Culturale Central și Sud-Est Europene, Centrul de Cercetare Comunicare Interculturală şi Literatură din Facultatea de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Școala doctorală de Științe Socio-umane și Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” din Galaţi în colaborare cu Institutul de științe ale educației din Republica Moldova, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi Institutul de Cercetări Filologice şi Interculturale din Republica Moldova organizează conferinţa LEXIC COMUN / LEXIC SPECIALIZAT.

Ediția din acest an are tema „Limba și cultura română în context național și european: evaluări și perspective la centenarul unirii”. 

Aflată în prezent la a unsprezecea ediţie, manifestarea se adresează cercetătorilor în domeniul ştiinţelor limbii, al literaturii, al istoriei, al sociologiei, al istoriei culturii şi civilizaţiei, oferindu-le acestora un cadru oficial de dezbatere a problemelor complexe pe care le ridică perspectiva pluridisciplinară asupra aspectelor care individualizeaza limba şi cultura naţională în cadrul culturii şi identităţii europene, cu afirmarea principiului unităţii în diversitate.

Conferințele în plen vor fi susținute vineri, începând cu ora 9.30, în Sala Senatului de către academicienii Michael METZELTIN și Gheorghe CHIVU, prof. univ. dr. Stelian DUMISTRĂCEL, prof. univ. dr. Alexandra CUNIȚĂ, prof. univ. dr. Cristian MOROIANU și prof. univ. dr. Dumitru BORȚUN.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email