UGAL

Whoopie Ice, înghețata delicioasă pe bază de zer concentrat și delactozat cu prune și gutui realizată la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, a câștigat ieri medalia de aur la Ecotrophelia Europe, concurs desfășurat la Paris. Este pentru prima dată când România ocupă cea mai înaltă poziție pe podiumul acestei competiții. 

Whoopie Ice este o înghețată cu conținut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conținut redus de zahăr.

Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză. Dacă mai adăugăm și faptul că produsul conține gutui și prune realizăm că avem de-a face cu ceva delicios! 

Ideea a apărut anul trecut și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Șef lucr. Iulia Bleoancă și Drd. Florentina Bucur a lucrat în permanență. 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email