UGAL

Imaginea internaţională reprezintă o prioritate în strategia de dezvoltare a Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Tocmai de aceea, conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați a răspuns cu promptitudine invitației Consiliului Național al Rectorilor de a participa, alături de reprezentanți din alte 16 universități din România, la evenimentul inter-universitar româno-tunisian „Campus Roumanie”, care se desfășoară zilele acestea la Tunis.

Ieri a avut loc primirea delegaţiei reprezentanţilor mediului academic românesc, condusă de dl. prof. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) şi preşedinte al Consulului Naţional al Rectorilor din România, de către dl. Slim Khalbous, ministrul Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice din Republica Tunisiană.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri a avut loc Forumul universităţilor româneşti şi tunisiene. Discuţiile au evidenţiat interesul ambelor părţi, română şi tunisiană, pentru aprofundarea relaţiilor inter-guvernamentale în domeniul educaţiei şi cercetării, precum şi a dialogului şi cooperării inter-universitare. Un element important al discuţiilor a fost acela privitor la importanţa asigurării mobilităţii studenţilor şi cadrelor universitare.

În cadrul Forumului universităţilor participă reprezentanţi din 17 universităţi româneşti, din centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa, Galaţi, Ploieşti, Piteşti, Arad şi Alba-Iulia. Cu prilejul întrevederilor dintre reprezentaţii celor 17 universităţi româneşti şi 14 universităţi tunisiene participante la eveniment, au fost făcute prezentări ale acestora, au fost explorate posibilităţi concrete de cooperare şi au fost încheiate o serie de parteneriate în acest sens.
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email