UGAL

În sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galați se va desfășura sâmbătă, 13 octombrie 2018, simpozionul internațional intitulat 140 de ani de relații diplomatice și culturale România-Turcia, organizat de Uniunea Democrată Turcă din România, Consiliul Județului Galați, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și instituția ce găzduiește evenimentul.

Printre invitați se numără Excelența Sa, Osman Koray Ertaș - ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Turcia în România, coordonatorul Agenției TIKA în România – Yasemin Melez Bicer, dr. Nagy Pienaru – de la Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Române, dr. Claudiu Victor Turcitu, de la Arhivele Naționale ale României, prof.dr. Turan Gokce, decanul Facultății de Științe Sociale și Umaniste – Universitatea Katip Celebi din Izmir, dr. Irfan Unver Nasrattinoglu de la Centrul de Studii și Cercetări Folclorice din Ankara și pictorița Semra Cevik de la Universitatea Ardahan din Turcia.

Moderatorul primei secțiuni a simpozionului este conf. univ. dr. Arthur Tuluș, de la Departamentul de Istorie, Filosofie şi Sociologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Evenimentul  va  începe la ora 11.30 cu un program artistic susținut de Ansamblul Doina Covurluiului, al Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galați, Corul Mehtap și Formația de dansuri Delikanlilar, a Uniunii Democrate Turce din România.

Sunt invitați să participe toți cei interesați, intrarea fiind liberă.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email