UGAL

Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie împreună cu Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, organizează la Galați evenimentul „Mr. President, you have the floor!” – o întâlnire cu actorul amerian Judd BANKERT, care va juca rolul președintelui american Thomas Woodrow Wilson și va împărtăși studenților din moștenirea pe care cel de-al 28-lea președinte al SUA a lăsat-o urmașilor.

Evenimentul va avea loc în data de 4 octombrie, ora 11.00, la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie (sala AS 011) și se înscrie în seria manifestărilor pe care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați le-a dedicat de la începutul anului aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Thomas Woodrow Wilson, Președintele Statelor Unite ale Americii în perioada anilor 1913-1921, devotat prezbiterian, istoric și specialist în științe politice, a avut o contribuție remarcabilă concretizată în cele „Paisprezece Puncte” prezentate în discursul susținut la 8 ianuarie 1918 în cadrul sesiunii comune a Congresului Statelor Unite ale Americii. 
 
Om politic vizionar, Woodrow Wilson a propus astfel un proiect pentru restabilirea păcii în Europa după încheierea Primului Război Mondial, „Dreptul popoarelor de a dispune de ele însele” care a constituit baza termenilor capitulării Germaniei în negocierile din cadrul Conferinței de Pace de la Paris și a Tratatului de la Versailles (1919).
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email