UGAL

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se alătură proiectului Let’s do it, Romania! sprijinind organizarea, pe teritoriul României, a Zilei de Curățenie Globală – World Cleanup Day, în data de 15 septembrie 2018.
Este cel mai ambițios proiect civic de mediu realizat vreodată la nivel mondial. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament. În România, obiectivul organizatorilor  este mobilizarea unui milion de voluntari, care vor participa activ la  acțiunea de curățenie.
Misiunea proiectului vizează mobilizarea cetățenilor, autorităților, societății civile, companiilor private și a mass-media pentru curățarea de deșeuri.

Pentru buna desfășurare a acestei acțiuni la nivelul municipiului Galați, Serviciul Public Ecosal pune la dispoziția voluntarilor: mănuși (600 perechi), saci menajeri pentru deșeuri (600 bucăți), mașini pentru colectarea deșeurilor (2 mașini pentru deșeuri colectate selectiv și 2 mașini pentru colectarea deșeurilor menajere). Angajații Serviciului Public Ecosal vor acționa alături de voluntari.

Zonele de curățenie stabilite pentru această acțiune în Galați sunt: centura mică (în vecinătatea supermarketului Auchan), faleza inferioară (zona trecere BAC), versanți Faleză, strada Coșbuc (în apropierea clădirilor dezafectate), zona Brateș, parcul Cloșca,  strada Tunelului, zona centurii mari  și zona malului Dunării (Cotul Pisicii).

Vineri, 14 septembrie, între orele 17.00-20.00 și sâmbătă, 15 septembrie, între orele 8.00-10.00, voluntarii din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați care doresc să participe la această amplă acțiune se vor putea înscrie la punctele de înregistrare (Praktiker și Kaufland - Ultimul Leu).

Curățenia propriu-zisă se va face sâmbătă, 15 septembrie, între orele 10.00 și 14.00.
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email