UGAL

În perioada 11-13 octombrie 2018, Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galați va organiza cea de-a VIII-a ediţie a Conferinţei cu participare internaţională în domeniul materialelor - UgalMat 2018.

Conferinţa are scopul de a crea un cadru organizat pentru un schimb de idei, de experienţă și de informaţii între specialişti din ţară şi din străinătate din învățământul superior, cercetare şi proiectare.

Conferinţa UgalMat va reuni trei secţiuni tradiţionale:
-    Secţiunea  I:   ADVANCED MATERIALS AND TECHNOLOGIES  (TMA 2018)
-    Secţiunea II: CASTING, FROM RIGOR OF TECHNIQUE TO ART (ARTCAST 2018)
 şi o secţiune dedicată în special tinerilor cercetători (elevi, masteranzi, doctoranzi), dar şi tuturor participanţilor:
-    Secţiunea III: UGALMatnano6.

În ansamblul activităţilor inginereşti, materialele, ca şi specialiştii în materiale, au avut dintotdeauna şi vor avea un rol esenţial, fiind etichetate pe drept cuvânt ca adevărate barometre ale dezvoltării omeneşti. 

În ştiinţa şi ingineria materialelor putem afirma fără să greşim că suntem contemporani cu o revoluţie în domeniul materialelor, deoarece asistăm la o evoluţie spectaculoasă: dezvoltarea de nanotehnologii și apariţia de  nanomateriale.

În viitorul apropiat se preconizează că jumătate din noile materiale (biocompatibile, inteligente, biodegradabile, biomimetice) care vor apărea vor fi obţinute cu ajutorul nanotehnologiilor.

Lucrările prezentate în cadrul acestei conferințe vor fi publicate în:

  •  Advanced Materials Research - ISI Journal/ Proceeding  -  (ISI Proceedings, Trans. Tec. Publications); 
 https://www.scientific.net/AMR.1143

  • The Annals of “Dunărea de Jos” University of Galati, Fascicle IX - Metallurgy and Materials Science, acreditare CNCSIS (B + category) cu indexare în CSA, EBSCO şi Copernicus.
Detalii privind conferinţa se găsesc la adresa: http://www.ugalmat.ugal.ro.
 
 
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email