UGAL

În contextul de securitate actual, dar și al respectării angajamentelor de apărare colectivă asumate de România în cadrul alianței NATO, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Institutul Transfrontalier de Studii Internaționale și Justiție Penală, va găzdui joi, 7 iunie 2018, începând cu ora 10.00, evenimentul de informare publică #WeAreNATO organizat în parteneriat cu Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din cadrul Camerei Deputaților și Consiliul Județean Galați, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, precum și al Jandarmeriei Române.

Împreună dorim să creăm pentru tinerii gălățeni o platformă de diseminare a acelor valori, politici și activități care definesc Alianța, garant al libertății și securității în spațiul nord-atlantic.

Evenimentul se va desfășura sub cupola #WeAreNATO, proiect organizat în mai multe țări aliate pentru a crește încrederea publicului tânăr în capacitatea structurii de a proteja populația și teritoriul aliat. Tinerii vor avea oportunitatea de a înțelege modul de funcționare al organismului politico-militar NATO, cât și implicarea comună a forțelor armate în cadrul operațiilor și exercițiilor conduse sub această egidă.

De asemenea, pentru a marca eforturile conjugate în materie de securitate și cooperare, o altă componentă a acestui eveniment este reprezentată de întâlnirea dintre mediul academic universitar local și reprezentanți ai cercetării care asigură progresul tehnic în domeniul militar. Provocările complexe ale mediului de securitate dinamic necesită un răspuns adaptat, care să construiască și să consolideze autonomia strategică specifică prin încurajarea cercetării și inovării în domeniul apărării.

Nu în ultimul rând, în curtea interioră a campusului va fi organizată și o expoziție de tehnică militară.

AFIȘUL EVENIMENTULUI
Facebook Twitter LinkedIn Vkontakte Email